Report App ingezet door Spaanse voetbalclub Athletic Club

10 SEP 2022 19:46 | Report App B.V.

Internationaal succes voor Report App

Report App aan de slag voor Athletic Club!

Athletic Club Bilboa zal in de strijd tegen grensoverschrijdend gedrag Report App inzetten om ouders, medewerkers, coaches en de jeugd te informeren over grensoverschrijdend gedrag. Via een eigen en geheel onafhankelijke omgeving wordt het Aterpe Programma van Athletic Club digitaal aangeboden zonder dat het talent, ouders, coaches of medewerkers zich zorgen hoeven te maken over wie er meekijkt wanneer je informatie opzoekt of wanneer je contact zoekt met een van de hulpverleners om je situatie bespreekbaar te maken. 

Jose Ignacio Alonso Romero is binnen Athletic Club het aanspreekpunt op dit onderwerp en tevens bedenker van het Aterpe Programma wat hij recentelijk ook aan de jeugdtrainers van diverse Eredivisieclubs in Nederland heeft gepresenteerd (Ajax, PSV, Feyenoord, Vitesse, Excelsior, etc.). Er is veel aandacht voor het preventieve en onafhanelijke platform - of "the perfect channel" - zoals Jose Ignacio Alonso Romero het platform Report App noemt. 

"Door de media aandacht is er een run ontstaan op het platform", zegt Karin Bosman bedenker van het platform. De inzet van Report App betekend overigens veel meer dan een Vinkje zetten of zorgen dat een melding bij een vertrouwenspersoon terechtkomt volgens Bosman. Report App is het enige daadwerkelijk onafhankelijke platform wat zorgt voor het voorkomen van grensoverschrijdend gedrag én integriteit schendingen met als doel een vitale, gezonde omgeving waarbinnen iedereen zich welkom voelt.

In 2019 lanceerde Report App haar platform al zeer succesvol in Aruba. Het onafhankelijke platform, wat in eerste instantie was gericht op werknemers, onderscheid zich van veel andere initiatieven welke slechts een curatieve oplossing bieden of waar onafhanelijkheid in het geding is door zichtbaarheid van bijvoorbeeld de IP-gegevens van de gebruiker.

 

Meer binnen deze rubriek