Aandacht voor ondernemen en onderwijs in NV Purmerend op 17 juni

24 MEI 2019 16:16 | NV Purmerend

Maandag 17 juni vindt in de kleine zaal van theater De Purmaryn de vijfde editie van de ondernemerstalkshow NV Purmerend plaats. De door Rosalie Smit en Jaap Sluis te interviewen gasten komen uit het lokale bedrijfsleven en onderwijs. Er wordt gesproken over onder meer de nieuwbouw van het Horizon College in Purmerend en de PurmerValley Hackaton op 19 juni. De NV Purmerend is gratis toegankelijk. Na de inloop vanaf 16.30 uur vindt van 17.00 tot 18.00 uur de talkshow plaats en kan er aansluitend tot 19.00 uur worden nagepraat en geborreld. 

 De talkshow is een initiatief van  de Purmerendse Regio Ondernemers (PRO) en het Servicepunt Leren en Werken Zaanstreek Waterland. Op basis van korte interviews wordt het ondernemen in stad en streek belicht. Behalve de O van Ondernemen komt ook de O van Onderwijs aan bod.

Maandag 17 juni komt Bart Kuipers namens PurmerValley vertellen hoe programmeurs, consultants, marketeers en studenten zich tijdens de twee dagen later te houden Rabobank Hackaton over een complex vraagstuk op het gebied van duurzaamheid buigen. Dat gebeurt zowel individueel als in teamverband. Het gaat niet om het hacken van computers, maar om het samen zoeken naar een oplossing (vaak ict-gerelateerd) voor een probleem. Op die manier wil PurmerValley met steun van de Rabobank jongeren, bedrijven en het onderwijs met elkaar verbinden.

In Purmerend krijgt dat onderwijs een forse impuls dankzij de na de zomer te openen nieuwbouw van het Horizon College. Tijdens de NV Purmerend vertelt directeur Arjan Vethman hoe dit project de koppeling tussen Ondernemen en Onderwijs verder kan versterken en welke rol  bedrijven daarbij kunnen spelen. Verder worden diverse ondernemers geïnterviewd onder wie Tom van der Scheun die met Tom’s Modelauto’s wereldwijd succesvol is met de verkoop van miniaturen.

De NV Purmerend is gratis toegankelijk. Belangstellenden wordt gevraagd zich vooraf aan te melden via info@nvpurmerend.nl onder vermelding van een bedrijfs- of organisatienaam en het aantal bezoekers. Zij zijn vanaf 16.30 uur welkom in de Purmaryn.  

De NV-redactie richt zich in de programmering op alle gemeentedelen en alle branches en kiest voor zo veel mogelijk variatie. Mannen, vrouwen, starters, eenpitters, zoekend, gearriveerd, eigen baas, loondienst, enz. Met het oog op de gewenste vaart en variatie worden veel verschillende onderdelen geprogrammeerd. Langere gesprekken, snelle interviews en speciale rubrieken wisselen elkaar in oog tempo af. Ook is er ruimte voor korte video’s en muziek.

De NV Purmerend is géén businessclub, netwerkorganisatie of belangenbehartiger, maar een ongebonden podium waar ondernemers en anderen die ondernemend van geest zijn elkaar kunnen treffen. De talkshow is mogelijk dankzij de ondersteuning van onder meer theater De Purmaryn, kringloopwinkel Noppes, Servicepunt Leren en Werken Zaanstreek Waterland, de gemeente Purmerend, Stichting Purmerend 2000 Plus en de Rabobank Waterland en Omstreken. De borrel na afloop van de NV Purmerend wordt aangeboden door Sligro De Kweker Purmerend.

Voor aanvullende informatie kan contact worden opgenomen met Jaap Sluis van communicatieadviesbureau De Coalitie (sluis@decoalitie.nl of 06-53732163). Het meegezonden logo en de foto’s zijn - bij vermelding van de naam van fotograaf Els Broers - vrij van rechten. Media die de NV Purmerend op 17 juni bij willen wonen kunnen zich aanmelden via info@nvpurmerend.nl.

Dit is een origineel bericht van NV Purmerend

Meer binnen deze rubriek