Mastercard en Visa Introduceren de Toekomst van Online Betalingen

12 JUN 2024 17:39 | Netcapital B.V.

Amersfoort, 12 juni – In een baanbrekende ontwikkeling binnen de online betalingsindustrie kondigt Mastercard de introductie aan van hun nieuwe 'One-Click' betalingsoplossing. Deze technologie zet een streep door de traditionele handmatige invoer van creditcardnummers. In plaats daarvan kunnen consumenten nu met slechts één klik veilig en snel online betalingen uitvoeren.

De 'One-Click' functie maakt gebruik van geavanceerde tokenisatie en encryptie om de veiligheid van transacties te waarborgen. Hierdoor worden gevoelige gegevens gemaskeerd en vervangen door unieke tokens, wat de kans op fraude aanzienlijk vermindert. Deze verandering biedt een veel eenvoudiger en veiliger alternatief voor de klassieke handmatige invoer van kaartgegevens.

Niet alleen Mastercard, maar ook concurrent Visa heeft onlangs aangekondigd dat zij een soortgelijke dienst, genaamd 'Click to Pay', in 2025 in Nederland zullen lanceren. Beide initiatieven markeren een belangrijke stap in de evolutie van digitale betalingen, waarbij gemak en veiligheid voorop staan.

Dirk Folkerts, financieel adviseur bij finvergelijk.nl, reageert positief: "Deze innovaties verbeteren niet alleen de klanttevredenheid, maar kunnen ook de conversieratio's voor online retailers verhogen door het betalingsproces te versnellen."

Meer binnen de rubriek Economie en geld