Einde van Gespreid Betalen Opties voor Creditcards in Nederland

25 APR 2024 17:17 | Netcapital B.V.

Uit onderzoek van financieel adviseur Dirk Folkerts van creditcardvergelijking.nl blijkt dat creditcards waarmee je gespreid kunt terugbetalen binnenkort niet meer beschikbaar zullen zijn in Nederland. Dit markeert een significante verandering voor de Nederlandse creditcardmarkt, aangezien creditcards niet langer als een volwaardige kredietoplossing kunnen functioneren.

International Card Services (ICS), de grootste creditcardverstrekker van Nederland, heeft bevestigd dat zij vanaf 1 oktober 2024 volledig zullen stoppen met de mogelijkheid voor gespreid terugbetalen. Sinds maart van dit jaar worden er geen nieuwe aflossingsschema’s meer aangeboden, en tegen 1 oktober moeten ook alle bestaande kredieten volledig zijn afgelost.

“Ons onderzoek wijst uit dat de traditionele creditcard zoals we die kennen binnenkort zal verdwijnen.”, aldus Dirk Folkerts. Andere financiële instellingen zoals ING, Rabobank en American Express bieden evenmin opties voor gespreid terugbetalen. Nieuwe spelers op de Nederlandse creditcardmarkt, zoals bunq, bieden geen kredietfaciliteiten. Je kunt nog wel uitstel van betaling krijgen tot het traditionele einde van de maand, maar strikt genomen spreken we dan van een "deferred debit card".

Volgens Dirk Folkerts zal de mogelijkheid om met een creditcard gespreid terug te betalen volledig verdwijnen uit Nederland. "Veel mensen zijn zich er niet van bewust dat je met een creditcard geen saldo kunt overhouden na het einde van de maand," zegt hij. ICS en andere creditcardverstrekkers bieden nog wel uitstel van betaling aan bij creditcardtransacties. Indien er niet tijdig wordt terugbetaald, worden er meestal boetes opgelegd, zelfs als er geen sprake is van een gespreide kredietovereenkomst.

Blijf op de hoogte binnen deze rubriek
Andere persberichten of expertquotes van deze organisatie:

Dit is een origineel bericht van Netcapital B.V.

Ga naar alle berichten van deze organisatie.

Meer binnen de rubriek Economie en geld