Mijdrecht krijgt fietstunnel onder provinciale weg N201

04 OKT 2024 13:17 | Provincie Utrecht

Fietsers kunnen in de toekomst gebruik maken van een fietstunnel nabij de Veenweg in Mijdrecht om de provinciale weg N201 over te steken. Provinciale Staten hebben besloten de fietstunnel op te laten nemen in het maatregelenpakket ToekomstN201.  

Het maatregelenpakket ToekomstN201 is erop gericht de leefbaarheid, verkeersveiligheid en bereikbaarheid tussen Amstelhoek en Vreeland voor de toekomst te verbeteren. Provinciale Staten hebben op 3 oktober besloten om ook een fietstunnel op te nemen in het tracé van de N201. De kosten hiervoor bedragen circa 13 miljoen. Besloten is om het totale maatregelenpakket Toekomst N201 in vijf deelprojecten verder uit te werken en te realiseren. Het betreft de deelprojecten: Vreeland, kruispunt N402, Loenersloot, Vinkeveen en Mijdrecht.  

Veilige fietsverbinding 

Met de opname van de fietstunnel in het maatregelenpakket wordt een directe fietsverbinding gerealiseerd tussen Waverveen en de kern van Mijdrecht. Tijdens de eerste bijeenkomst van Praten met de Staten pleitten o.a. de gemeente De Ronde Venen, de Fietsersbond en de directeur van de lokale scholengemeenschap voor de komst van een fietstunnel.   

De provincie zal in nauw overleg met de gemeente De Ronde Venen het maatregelenpakket inclusief fietstunnel uitwerken tot een definitief ontwerp en voorbereiden om dit planologisch vast te leggen. 

Doorstromingsknelpunt

Gedeputeerde André van Schie: “Het is voor ons prioriteit om de provincie Utrecht bereikbaar, leefbaar en vooral veilig te houden. De N201 vormt al jaren het grootste doorstromingsknelpunt in de provincie Utrecht, dus we zijn erg blij dat we hiermee nu aan de slag kunnen. Dit besluit maakt de N201 beter en veiliger en het maakt ook het strekken van de bocht bij Mijdrecht en de realisatie van een bedrijventerrein mogelijk. Provinciale Staten hebben voor extra verkeersveiligheid van fietsers tevens besloten tot realisatie van een fietstunnel bij de Veenweg.” 

Meer binnen de rubriek Politiek en overheid