Raad van toezicht Nationaal Onderwijsmuseum vernieuwd

26 SEP 2024 13:31 | Nationaal Onderwijsmuseum

Per 23 september hebben er een aantal wisselingen plaatsgevonden in de raad van toezicht van het Nationaal Onderwijsmuseum. Het museum verwelkomt Coen Brummer, Jasper Rijpma en Willem Verschuur als nieuwe leden en nam na acht jaar afscheid van voorzitter Toine Maes en lid Léon Peeters. Vicevoorzitter Peter Vrancken neemt het stokje over als voorzitter van de raad.

Passie voor onderwijs

Nieuwbenoemd voorzitter Peter Vrancken is enthousiast over de nieuwe leden: “Ik ben ontzettend blij met de nieuwe samenstelling van de raad. Er is een mooie mix van leeftijden en achtergronden en er is een sterke balans qua werkervaring in de onderwijswereld, de museale wereld, dan wel het bedrijfsleven. Dat geeft een frisse kijk op de zaken. En natuurlijk heel belangrijk: alle leden van de raad delen hun passie voor onderwijs.”

Na twee termijnen van vier jaar namen Toine Maes en Léon Peeters afscheid van de Raad van Toezicht. “Hun inzet en enthousiasme voor en betrokkenheid bij het museum de afgelopen acht jaar hebben wij zeer gewaardeerd. We wensen hen het allerbeste toe!” aldus Petra Reijnhoudt, directeur van het Onderwijsmuseum.

Onder voorzitterschap van Peter Vrancken, bestaat de Raad van Toezicht van het Nationaal Onderwijsmuseum met de nieuwe leden Coen Brummer, Jasper Rijpma en Willem Verschuur en de zittende leden Annet Kil, Meike Moors en Renske Valk dan uit zeven leden.

Profiel nieuwe leden

Coen Brummer

Coen Brummer is historicus, werkzaam bij het ministerie van Volksgezondheid, welzijn en sport en promoveerde dit jaar op zijn biografie van Tweede Kamerlid Samuel van Houten, bekend door zijn ‘Kinderwetje’ uit 1874. Coen zal met zijn bestuurlijke ervaring de rol van vicevoorzitter op zich nemen binnen de Raad van Toezicht.

Jasper Rijpma

Jasper Rijpma was leraar van het jaar, is leraar en schrijft. Binnen de Raad van Toezicht brengt hij zijn uitgebreide kennis van het onderwijsveld én zijn grote onderwijshart mee. Hij is kernteamlid van Groeikracht, mede-initiatiefnemer van Ontwikkelkracht en schreef een aantal boeken waaronder recentelijk “Wat ik je nog zeggen wil – levenslessen voor mijn kind”.

Willem Verschuur

Willem Verschuur is werkzaam bij Multifund en heeft een brede juridische achtergrond. Willem combineert zijn functie als juridisch expert binnen de Raad van Toezicht met meerdere nevenactiviteiten en is onder andere lid van de raad van commissarissen bij Fair Therapeutics B.V. Hij is een actieve museumbezoeker.

 

 

Bent u op zoek naar meer informatie of een interview neem dan contact op met Sofie Dietvorst via communicatie@onderwijsmuseum.nl of via 078 6326820 Over het Nationaal Onderwijsmuseum: Het Nationaal Onderwijsmuseum is gevestigd in het monumentale pand ‘De Holland’ in Dordrecht. Het Nationaal Onderwijsmuseum heeft, met meer dan 325.000 voorwerpen, de meest toonaangevende onderwijscollectie ter wereld. Uniek, net als artikel 23 uit onze grondwet over de vrijheid van onderwijs dat ten grondslag ligt aan de diversiteit in het Nederlandse onderwijs. En die verscheidenheid aan objecten is terug te zien in onze collectie. Van lei tot laptop. Kom en ontdek het Onderwijsmuseum!

Meer binnen de rubriek Onderwijs