7th Rally of Hope voor Wereldvrede

10 SEP 2021 16:49 | FWU /UPF

Thema “Op weg naar Vrede in Azië met focus op verzoening en samenwerking op het Koreaanse schiereiland”

 

Wanneer: zondag 12 september 2021, 1:40 AM (voor de Online Live Uitzending vanuit Zuid Korea)  of ’s middags om 18.00 uur voor de samenvatting (tijdsaanduiding voor Nederland).

Registratie (gratis) via: http://www.rallyofhope.eu

Wat: The Rally of Hope is een live stream online productie die gebruik maakt van de allernieuwste technologie om miljoenen kijkers wereldwijd te verbinden met belangrijke sprekers en boeiend entertainment. De Rally is opbeurend, realistisch en gebaseerd op geloof in een Schepper.

Waarom? Dit nieuwe en unieke programma inspireert mensen om wereldwijd een verschil te maken in hun gemeenschap, gezin en persoonlijk leven. Gevraagd wordt om politieke, religieuze, raciale en ideologische grenzen te overstijgen teneinde zinvolle veranderingen teweeg te brengen. Iedereen kan deel uitmaken van deze transformatie-beweging van presidenten en first ladies, parlementariërs, religieuze leiders, mediaprofessionals, wetenschappers, ondernemers en allen, die waarden als respect voor elkaar en de natuur, gevoel voor vrijheid en verantwoordelijkheid, vrede en eensgezindheid omarmen. 

Wie: The 7th Rally of Hope online is sponsored by UPF (https://www.eume.upf.org / https://www.upf.org ) en FWU

Deze Rally of Hope is ook het begin van "Think Tank 2022", een wereldwijd netwerk van vooraanstaande opinieleiders en experts op het gebied van geloof, overheid, bedrijfsleven, academische wereld, media, kunst en cultuur die zich zorgen maken over de situatie op het Koreaanse schiereiland en hun wijsheid en deskundigheid willen inzetten voor het nastreven van een vreedzame eenwording van Korea. De ThinkTank is een initiatief van, Dr. Hak Ja Han Moon, die als mede-oprichter van UPF een toespraak zal houden. 

 

 

Waar: De Rally of Hope is te volgen met behulp van een smartphone, computer of ander medium via de volgende registratie link: http://www.rallyofhope.eu 

De Family Federation & Universal Peace Federation en haar wereldwijde netwerk van Ambassadors for Peace passen de morele en spirituele principes van hun eigen geloofstradities toe in een geest van onderlinge afhankelijkheid, wederzijdse welvaart en universele waarden om de verdeelde menselijke familie te verzoenen en welzijn voor allen te bevorderen. 

Sprekers in de zevende Rally of Hope zijn o.a:  

  • Premier Hun Sen van Cambodja

  • President Denis Sassou Nguesso van Congo-Brazzaville

  • President Mohammad Bazoum van Niger

  • President Luis Abinader van de Dominicaanse Republiek

  • Voormalig V.S. President, Donald Trump (2017-2021)

  • Voormalig President van de EU commissie (2004-2014) Jose Manuel Barroso

  • Voormalig Premier H.D. Deve Gowda (1996-1997) van India

  • Voormalig President Gloria Arroyo (2000-2010) van de Filippijnen

  • Voormalig President Nataša Mićić (2002-2004) van Servië

     

De toespraken worden afgewisseld door entertainment van o.a. het beroemde “Little Angels Folk Ballet of Korea”.

Toespraak  dr. Hak Ja Han Moon in een vorige Rally of Hope

Achtergrond

Wijlen dr. Sun Myung Moon en zijn vrouw, dr. Hak Ja Han Moon, hebben zich decennia lang ingezet voor het doel, dat de mensheid leert om harmonieus samen te leven als één familie onder God. Zij hebben hun leven totaal toegewijd aan de filosofie van universele waarden, onderlinge verbondenheid, wederzijdse welvaart en de kracht van Ware Liefde. Het gaat hier om een wereldbeeld dat ons allemaal oproept om samen te leven in het besef dat we afhankelijk zijn van elkaar en de natuur, dat we elkaars waardigheid en waarde dienen te respecteren en dienen samen te werken aan het gemeenschappelijk doel van een verenigde wereld van vrede, waarbij grenzen vanwege religie, ideologie, natie en ras overstegen worden.

Om deze waarden te benadrukken, mensen hoop te geven en aan te sporen tot vernieuwing  worden vanuit Korea online Rally’s of Hope georganiseerd met gebruik van de nieuwste online technologie om een heel groot en wereldwijd publiek bij elkaar te brengen.  

De belangrijkste sprekers voor deze interreligieuze en interraciale wereldwijde bijeenkomst zullen hun aanbevelingen doen over de aanpak van extreme armoede, ongelijkheid en discriminatie, het oplossen van conflicten en oorlogssituaties, het versterken van solidariteit en samenwerking tussen mensen van elk ras, religie, nationaliteit, cultuur en politieke ideologie alsmede leven in balans met de natuur. Het rallyprogramma wordt geopend met een plechtige ceremonie, uitgevoerd door religieuze leiders die de belangrijkste godsdiensten ter wereld vertegenwoordigen.

De Rally of Hope-serie heeft tot doel een verenigde wereld van duurzame vrede op te bouwen rond de kernidealen van:

onderlinge afhankelijkheid (wederzijds respect, samenwerking en erkenning van onze gemeenschappelijke menselijkheid),

wederzijdse welvaart (vermindering van extreme armoede en meer rechtvaardige verdeling van rijkdom), en

universele waarden (de gemeenschappelijke basis die we delen over de grenzen van nationaliteit, religie, cultuur en ras heen.)

7th Rally of Hope  Live-uitzending:

Datum: 12 september 2021, aanvang 01:40 uur CET

Registratie via: https://www.rallyofhope.eu/

 

Hoogtepunten van de Rally (online):

12 september 2021,18:00 - 19:00 uur CET

Registratie (live of hoogtepunten) via: https://www.rallyofhope.eu/

Meer binnen de rubriek Religie en theologie