Vernieuwen verkeerslichten Utrechtseweg in Amersfoort

09 AUG 2023 14:49 | Provincie Utrecht

Vanaf maandag 21 augustus tot en met donderdag 24 augustus voert aannemer Vialis werkzaamheden uit aan de verkeerslichten op de Utrechtseweg (N237) in Amersfoort in opdracht van de provincie Utrecht. De werkzaamheden vinden plaats bij de fiets- en voetgangersoversteek ter hoogte van het Hoornbeeck College en het Van Lodenstein College. Hoewel de weg niet hoeft te worden afgesloten, geven de werkzaamheden wel hinder voor het verkeer.

 Werkzaamheden

De regelautomaat aan de kant van de weg wordt vervangen, net zoals de verkeerslichten en drukknoppen. De vervanging is nodig omdat het huidige materiaal technisch is afgeschreven. Daarnaast worden rateltikkers toegevoegd zodat ook blinden en slechtzienden veilig kunnen oversteken. De aannemer werkt dagelijks tussen 07:00 en 16:00 uur.

De werkzaamheden duren naar verwachting tot en met donderdagmiddag 24 augustus. Op woensdag 6 september vinden nog restwerkzaamheden plaats.

Verkeersmaatregelen

Tijdens de werkzaamheden zijn de verkeerslichten uitgeschakeld en wordt de snelheid ter plaatse verlaagd naar 30 km/uur waardoor er vertraging kan ontstaan. Verkeersregelaars leiden het verkeer langs de werkzaamheden en zorgen ervoor dat fietsers en voetgangers veilig kunnen oversteken. Bij calamiteiten krijgen de nood- en hulpdiensten altijd een vrije en snelle doorgang.

Wilt u op de hoogte blijven van alle werkzaamheden aan Utrechtse provinciale wegen? Volg @werkaandewegutr dan op X (voorheen Twitter).

Meer binnen de rubriek Ov, transport en logistiek