Enghouse voltooit overname van Mediasite

12 FEB 2024 13:31 | PR Newswire

Enghouse breidt aanwezigheid in Japan en marktpenetratie in de onderwijs- en evenementensector uit

MARKHAM, Ontario en MADISON, Wisconsin, 12 februari 2024 /PRNewswire/ -- Enghouse Systems Limited heeft vandaag bekendgemaakt dat het bedrijf de overname van de SaaS-activiteiten van Mediasite op het gebied van video-opname- en streaming van Sonic Foundry, Inc. heeft afgerond.

De overname werd voltooid onder de voorwaarden van de eerder bekendgemaakte overeenkomst van 4 januari 2024. Met de overname van Mediasite breidt het Enghouse haar aanwezigheid op de Japanse markt en haar suite van SaaS-videosoftwareoplossingen uit. De overname zal ook de marktpenetratie van Enghouse in de onderwijs- en evenementensector vergroten.

Mediasite wordt geïntegreerd in de Interactive Management Group van Enghouse, waartoe ook de videoproducten van het bedrijf behoren. De uitgebreide productsuite van Mediasite omvat oplossingen voor video-opname, streaming en evenementen voor bedrijven. Deze producten zijn in verschillende landen ingezet, met name bij particuliere bedrijven, onderwijs- en zorginstellingen en overheidsinstanties.

"De krachtige oplossing van Mediasite voor video-opnamen tijdens evenementen vormt een aanvulling op onze suite van videoproducten voor bedrijven en stelt ons in staat onze aanwezigheid op de Japanse markt uit te breiden," aldus Steve Sadler, voorzitter en CEO van Enghouse. "Deze overname versterkt tevens ons aanbod van videoproducten voor de onderwijs- en evenementensector. Het verheugt ons zeer de klanten, medewerkers en partners van Mediasite welkom te mogen heten in Enghouse."

"Dankzij de expertise op het gebied van complementaire oplossingen voor videocommunicatie was Enghouse de ideale kandidaat om de activiteiten van Mediasite over te nemen," aldus Joe Mozden Jr van Sonic Foundry. "Enghouse bevindt zich in een uitstekende positie om die activiteiten uit te breiden en om te kunnen voldoen aan de behoeften van ons trouwe klantenbestand."

Over Enghouse Systems Ltd.

Enghouse Systems Ltd. is een beursgenoteerd Canadees bedrijf dat verticaal gerichte softwareoplossingen voor bedrijven levert, met nadruk op contactcenters, videocommunicatie, gezondheidszorg, telecommunicatie, openbare veiligheid en openbaar vervoer. Enghouse hanteert een tweeledige groeistrategie, gericht op interne groei en overnames, gefinancierd door middel van operationele cashflows. Het bedrijf heeft geen externe schuldfinanciering en is georganiseerd rond twee bedrijfsonderdelen: de Interactive Management Group en de Asset Management Group. Ga voor meer informatie naar www.nexgencloud.com.

Contactpersoon voor de media: Sam Anidjar, Vice President voor Corporate Development bij Enghouse Systems Limited, investor@enghouse.com

View original content:https://www.prnewswire.com/news-releases/enghouse-voltooit-overname-van-mediasite-302059403.html

Dit is een origineel bericht van PR Newswire

Ga naar alle berichten van deze organisatie.

Meer binnen deze rubriek