Scooteraar gewond door ijzeren hek op ooghoogte  

19 MRT 2024 10:27 | Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht B.V.

Je rijdt op je scooter door een donkere tunnel en knalt aan het eind daarvan met je hoofd tegen een ijzeren hek dat op ooghoogte hangt. Dit overkwam een 23-jarige vrouw uit Almere eind vorig jaar. Zij raakte behoorlijk gewond, en diende een claim tot schadevergoeding in. De verzekeraar van de gemeente Almere erkende de aansprakelijkheid voor het ongeluk vrijwel meteen, meldt letselschadebureau JBL&G.  

De vrouw reed op 18 december vorig jaar ’s avonds door de tunnel in de P.J. Oudweg in Almere, maar kwam aan het eind van de tunnel ten val door de klap tegen het laaghangende stuk ijzer. Waarom het hek bovenaan de tunneluitgang hing, is nog steeds een raadsel. Wel zou uit foto’s blijken dat de tunnel normaal afgesloten zou behoren te zijn geweest vanwege werkzaamheden, maar dat de wegafzettingsborden die avond aan de kant waren gegooid.  

Het slachtoffer hield aan de klap ernstige pijnklachten over aan onder meer haar nek, schouders, armen, kaak en hoofd. Daarnaast had zij veel last van concentratieproblemen. Ook heeft ze een litteken op haar kin. Ze heeft een tijdje hulp in de huishouding nodig gehad, daarnaast was er sprake van arbeidsongeschiktheid en studievertraging. De totale schade wordt door JBL&G nog nader berekend. 

Meer binnen de rubriek Algemeen nieuws