NorgesGruppen kiest Manhattan om de groei van supermarktmerk MENY te ondersteunen

22 NOV 2023 13:00 | Manhattan Associates Europe B.V.

Nieuwegein, 22 november 2023 - Manhattan Associates Inc. (NASDAQ: MANH) heeft aangekondigd dat de grootste supermarktretailer van Noorwegen, NorgesGruppen, heeft gekozen voor Manhattan Active® Warehouse Management (Manhattan Active WM) om tegemoet te komen aan de toenemende bezorgverwachtingen van klanten van zijn premium supermarktmerk MENY.

De NorgesGruppen-familie omvat bekende Noorse merken zoals Kiwi, MENY, Spar en Joker, en bestrijkt het volledige spectrum van de levensmiddelenretail, van discountwinkels tot luxe supermarkten. Met 1.800 supermarkten en nog eens 900 convenience stores biedt de organisatie levensmiddelen en consumptiegoederen aan voor 88% van Noorwegen. Bovendien biedt ASKO, de groothandelstak van NorgesGruppen, 14.000 klanten meer dan 25.000 producten aan vanuit nog eens 13 warehouses.

Per Ola Drøpping, CEO NorgesGruppen Data licht toe: "Naarmate het online segment bleef groeien, werd het duidelijk dat we onze supplychain- en warehousemogelijkheden moesten analyseren om aan de verwachtingen van onze klanten te blijven voldoen, zowel online als in de winkel. Met zo'n uitgebreid netwerk van winkels en een steeds actiever online klantenbestand is het voldoen aan de vaak hoge verwachtingen van onze klanten een fulltime uitdaging."

Vegard Kjuus, CEO MENY vervolgt: "Als antwoord op de verwachte e-commercevraag handelen we nu online bestellingen vanuit 50 winkels af en zijn we bezig met de bouw van een nieuw e-commercefulfilmentcentrum, dat de klantenservice in Oslo zal verbeteren. We hebben de grootste selectie van levensmiddelen in Noorwegen die bij onze klanten thuis worden afgeleverd en met de nieuwe faciliteit zullen we een nog grotere selectie hebben, inclusief verse producten van hoge kwaliteit, bakkerijproducten, kant-en-klaarmaaltijden en ambachtelijk vlees, vis en kaas."

"De warehousemanagementoplossing van Manhattan is sterk en we hebben hoge verwachtingen dat het ons zal helpen om aan de toekomstige eisen van klanten voor e-commerce te voldoen," voegde Kjuus toe.

"Als cloud-native applicatie sluit Manhattan Active Warehouse Management aan bij de NorgesGruppen technologiestrategie van flexibiliteit en innovatie. We hebben veel vertrouwen in de functionele mogelijkheden van Manhattan Active WM en meer in het algemeen in de capaciteit van het Manhattan Active-platform om MENY en NorgesGruppen te ondersteunen", besluit Drøpping.

Craig Summers, managing director Verenigd Koninkrijk, Ierland en Scandinavië bij Manhattan Associates voegt hieraan toe: "De geografische uitdagingen en geavanceerde kooppatronen van de Noren maken het voldoen aan de MENY-merkbelofte tot een uitdaging. Met Manhattan Active WM hebben Per, Vegard en hun teams een oplossing waarbij innovatie, flexibiliteit en wendbaarheid in het DNA zijn ingebouwd, waardoor NorgesGruppen goed is uitgerust om niet alleen vandaag, maar ook ver in de toekomst aan de behoeften van haar klanten te voldoen."

Meer binnen de rubriek Winkels en consumentenmarkt