Jeffrey van Meerkerk nieuwe bestuursvoorzitter Rotterdam Circusstad

28 JUN 2022 14:55 | Stichting Rotterdam Circusstad

Het bestuur van Stichting Rotterdam Circusstad heeft na een zorgvuldige selectieprocedure Jeffrey van Meerkerk benoemd tot nieuwe voorzitter. Hij volgt daarmee Korrie Louwes op, die de voorzittersfunctie bekleedde van 2014 tot en met 2022 voor een maximale bestuurstermijn van acht jaar.

Jeffrey van Meerkerk (1974) is directeur Strategische Relaties, Sustainability en Corporate Social Responsibility bij ManpowerGroup Nederland. Daarnaast is hij lid van de Economic Board Zuid-Holland en is hij voorzitter van de Nederlandse Algemene Danssport Bond. Hij is onder andere opgeleid bij INSEAD en heeft uitgebreide ervaring op bestuurlijk niveau binnen bedrijfsleven, onderwijs en overheid.

Het circustheater maakt in Nederland én mondiaal een stormachtige ontwikkeling door en Rotterdam neemt daarin een leidende positie in. Stichting Rotterdam Circusstad is in 2009 opgericht vanuit de samenwerking tussen Codarts Circus Arts, Theater Rotterdam, Luxor Theater en Circus Rotjeknor. Met passie wordt samengewerkt aan de ontwikkeling van circustheater als eigentijdse, innovatieve vorm van podiumkunst en het betrekken van een zo breed mogelijk publiek. De belangrijkste en meest zichtbare uiting van Stichting Rotterdam Circusstad is het Circusstad Festival. Met de benoeming van Van Meerkerk wil Stichting Rotterdam Circusstad de professionalisering van Circusstad Festival  bevorderen.

Van Meerkerk: ‘Ik zie ernaar uit om samen met de andere bestuursleden en de vier instellingen binnen de stichting de volgende fases in de ontwikkeling van ons festival tot een nog professionelere organisatie te begeleiden en verder te bouwen op de succesvolle jaren met gestage groei die het bestuur onder voorzitterschap van Korrie Louwes heeft gerealiseerd.’

Korrie Louwes is als voorzitter van Stichting Rotterdam Circusstad de afgelopen acht jaar van grote waarde geweest. Met Louwes aan het bestuurlijke roer groeide Circusstad Festival uit van een tweejaarlijks tot een jaarlijks festival voor alle leeftijden en alle cultureel-sociale achtergronden met telkens ruim 30.000 bezoekers en diverse eigen producties. Als kroon op haar werk nam Louwes in haar afscheidsjaar tijdens het allereerste Circusstad Gala samen met zakelijk directeur Dirk Evers op vrijdag 6 mei 2022 de 25ste Oscar Carré Trofee in ontvangst. Die werd Rotterdam Circusstad toegekend voor de vernieuwingskracht die de stichting toont.

Corrie Louwes: ‘Na het grote succes van Circusstad Festival tot nu toe en de goede samenwerking binnen de stichting, doet het pijn deze parel in het culturele landschap na acht jaar te moeten verlaten. We mogen Rotterdam nu dé circusstad van Nederland noemen en nog steeds is de potentie van Rotterdam Circusstad groot. Het stelt me gerust dat de stichting onder het bekwame voorzitterschap van Jeffrey een volgende fase kan ingaan.”

Circusstad Festival is er weer op pleinen, in tenten en zalen van 3 t/m 7 mei 2023.

Jeffrey van Meerkerk FOTO ManpowerGroup

Korrie Louwes (voorzitter) en Dirk Evers (zakelijk directeur) nemen de Oscar Carré Troffee in ontvangst uit handen van Karel de Rooij (bekend van Mini en Maxi) en Arnold Perizonius (voorzitter Club van Circusvrienden). Foto Fred Ernst

 

Meer binnen deze rubriek