NUL-EEN start eerste hulp bij cyber-dreiging voor MKB in regio Noordoost-Fryslân

15 APR 2022 10:53 | NUL-EEN

Vandaag start NUL-EEN, een initiatief en platform, in de regio Noordoost-Fryslân met het bieden van eerste hulp bij cyber-dreiging aan het MKB in de bouw- en metaalindustrie en recreatie- en toerismesector. Het doel is om ondernemers blijvend digitaal weerbaar te maken. Het programma biedt onder andere masterclasses en een digitaleweerbaarheidsscan. NUL-EEN is een initiatief van de MKB Cyber Campus, NHL-Stenden Hogeschool, ROC Friese Poort en IntegriPro. Het programma, dat tot 2024 loopt, wordt mogelijk gemaakt door een subsidie van het QOP: De Regiodeal Noordoost-Fryslân.

Ondernemers werken steeds vaker met digitale methoden en gegevens. Dat brengt veel efficiency en mogelijkheden met zich mee, maar heeft ook een risicokant. Want digitaal ondernemen is gevoelig voor cybercriminilatiteit. Kleinere, regionale ondernemers hebben vaak niet de middelen om zich daar tegen te weren. Daarom is het belangrijk dat regionale ondernemers de krachten bundelen en als collectief digitaal weerbaar worden. Door bewustwording te creëren, het ontwikkelen en delen van kennis en hulpmiddelen beschikbaar te maken. Met overheden en het onderwijs, kunnen ondernemers zo samen sterk staan tegen de dreiging van cybercriminaliteit.

Cybercriminaliteit vormt een reële bedreiging voor ondernemers. Met grote gevolgen. Ondernemers zijn niet alleen de economische motor van de regio Noordoost-Fryslân, maar zorgen ook voor sociale cohesie. Dat betekent dat een bedreiging van ondernemers in de regio niet alleen economische gevolgen heeft, maar ook tot maatschappelijke ontwrichting kan leiden.

NUL-EEN start om te beginnen met het organiseren van masterclasses op 12 mei, 19 mei en 2 juni in De Pleats in Burgum. De masterclasses zijn bedoeld om ondernemers aan te moedigen en te enthousiasmeren om actief met cyberweerbaarheid aan de slag te gaan. Daarmee verkleint de ondernemer de kans om slachtoffer te worden van cyberincidenten. Deelname is gratis. Aanmelden kan via de website van nul-een.frl

 

Meer binnen deze rubriek