Inspecteren riolering Cuneraweg en Lijnweg in Rhenen

22 SEP 2023 16:01 | Provincie Utrecht

Op 2 oktober 2023 start aannemer Van der Velden Rioleringsbeheer met het reinigen en inspecteren van de riolering langs de Cuneraweg/Lijnweg (N233) in Rhenen, in opdracht van de provincie Utrecht.

 De werkzaamheden duren tot uiterlijk 3 november en geven weinig hinder voor het verkeer en de omgeving.

Planning werkzaamheden

De werkzaamheden vinden plaats over een lengte van ongeveer vijf kilometer, vanaf de rotonde Rondweg-Oost in Veenendaal tot het viaduct onder de Herenstraat/Grebbeweg (N225) in Rhenen. Van der Velden werkt op doordeweekse dagen tussen 09:00 en 15:00 uur, dus buiten de spits. Om de werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren, werkt de aannemer met een rijdende afzetting. Verkeersregelaars zijn aanwezig om het verkeer veilig langs het werk te leiden.

  • Al het verkeer (auto, bus, fiets) kan het werk passeren.
  • Alle aanliggende panden blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar.
  • Bij calamiteiten krijgen de nood- en hulpdiensten altijd een snelle doorgang.

Inspectie geeft inzicht

De werkzaamheden langs de Cuneraweg/Lijnweg maken deel uit van het aarlijkse rioleringsonderhoud dat de provincie Utrecht uitvoert langs haar wegen. Door de inspectieputten, de kolken en de afvoerleidingen niet alleen te reinigen maar ook te inspecteren, krijgt de provincie een actueel inzicht in de technische staat van de riolering. Op basis daarvan maakt zij een onderhoudsplan voor de toekomst.

Wilt u op de hoogte blijven van alle werkzaamheden aan Utrechtse provinciale wegen? Volg @werkaandewegutr dan op X (voorheen Twitter).

Meer binnen de rubriek Ov, transport en logistiek