Black Achievement Month opent met dansvoorstelling SIGUIFIN in ITA

30 SEP 2022 11:53 | BAM

PERSBERICHT

Black Achievement Month opent met dansvoorstelling SIGUIFIN in Internationaal Theater Amsterdam

Op zaterdag 1 oktober gaat de zevende editie van de Black Achievement Month van start. De openingsshow wordt gehouden in ITA en bestaat uit de dansvoorstelling ‘Siguifin’, wat "magisch monster" betekent in de Bambara-taal. Het idee van ontmoeting staat centraal in de voorstelling, waaraan drie choreografen uit West-Afrika deelnemen. De openingsshow wordt georganiseerd in samenwerking met Julidans Amsterdam, Big Pulse Dance Alliance en ITA.

John Leerdam (artistiek leider BAM): “We hadden geen betere voorstelling, samenwerkingspartners en locatie kunnen hebben voor de openingsshow. Het thema van dit jaar is Verbeeld je, waarmee we uitdrukking geven aan de vele vormen van visuele uitingen (zoals dans, film, beeldende kunst) van, door en met zwarte makers. Ik ben er trots op dat het werk van black achievers vanuit diverse disciplines gedurende de hele maand oktober tijdens 63 events in 8 steden door heel Nederland te zien is.”

Het idee van ontmoetingen dat achter ‘Siguifin’ zit, sluit hier perfect bij aan. De voorstelling is ontstaan op initiatief van de Frans-Senegalese choreograaf Amala Dianor. Samen met dansmakers Alioune Diagne (Senegal), Ladji Koné (Burkina Faso) en Naomi Fall (Mali) werken ze samen met negen jonge dansers aan deze compositie, waarin begrippen als individualiteit, sociale cohesie en culturele verschillen aan bod komen. Uit de mix van de verschillende bewegingsvocabulaires, weeft Dianor een rode draad; een canvas dat de drie choreografische ontwerpen verbindt maar ook respecteert.

De Black Achievement Month heeft dit jaar weer een veelzijdig en divers programma vol uitzonderlijke en veelbelovende talenten. Een maand lang is er bij diverse theaters, musea en andere cultuurhuizen volledige ruimte voor de rijkdom aan talenten die er in de zwarte gemeenschap te vinden zijn. In het kleurrijke programma worden, naast artistieke bijdragen, belangrijke verbindingen gelegd op maatschappelijke terreinen, waaronder wetenschap, onderwijs, kunst, cultuur en ondernemerschap.

Het complete programmaoverzicht vindt u op de website: www.blackachievementmonth.nl

Openingsshow Black Achievement Month

Datum: 1 oktober 2022

Tijd: 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur)

Plaats: Internationaal Theater Amsterdam

BIJLAGEN

●       Campagnebeeld Black Achievement Month

●       Campagnebeeld Siguifin

Voor interviewverzoeken kunt u contact opnemen met John Leerdam  +31 6 15964656 johnleerdam@hotmail.com

Meer binnen de rubriek Kunst en cultuur