'Startende ondernemers moeten vanaf dag één een financiële buffer opbouwen'

20 SEP 2023 14:00 | Moneybird

Dit is een expertquote van Edwin Vlieg, CEO, Moneybird.

U kunt dit bericht, of delen hiervan gebruiken op uw kanalen, met vermelding van de naam van de expert en organisatie. Aanleiding: Helft mbo’ers: ‘Ik word eigen baas en ga het liefst aan de s... - De Limburger | ANP

De toenemende interesse onder mbo-studenten om een eigen onderneming te starten, stemt hoopvol voor de toekomst van de Nederlandse economie. Ondernemers vormen immers de ruggengraat van onze economie en kunnen met hun innovatieve ideeën en oplossingen een positieve bijdrage leveren aan onze samenleving. Wel is het belangrijk dat aspirant-ondernemers vanaf dag één hun boekhouding op orde hebben en een financiële buffer opbouwen voor later.

De basis voor een gezonde financiële huishouding is boekhouden; voor beginnende ondernemers vaak nog geen gesneden koek. In deze digitale tijd is er een overvloed aan informatie beschikbaar op het internet, wat het leerproces nog versnelt. Gelukkig zien we een toenemende trend van onderwijsinstellingen die cursussen aanbieden. Moneybird wordt hier ook bij betrokken, aangezien verschillende onderwijsinstellingen ons platform gebruiken om studenten een eenvoudige en toegankelijke manier te bieden om de boekhouding bij te houden.

Cruciaal is dat ondernemers die net beginnen meteen al een financiële buffer opbouwen voor tijden van onregelmatig inkomen en pensioenopbouw. Een effectieve methode hiervoor is de Profit First-methodiek, die helpt bij het automatisch verdelen van inkomsten over verschillende 'potjes' om zo een stabiele financiële toekomst te waarborgen. Bij Moneybird bieden we betaalrekeningen aan die geïntegreerd kunnen worden met de Profit First-methodiek, waardoor het voor ondernemers eenvoudiger wordt om financiële stabiliteit te bereiken en te behouden.

Met de juiste hulpmiddelen en voorbereiding ben ik ervan overtuigd dat de nieuwe generatie mbo-ondernemers een heldere en succesvolle toekomst tegemoet gaat.

Meer binnen de rubriek Arbeidsmarkt en ondernemen