BlueWaveDigital verbindt marketing en techniek met overname Aubergine IT

21 APR 2022 11:37 | BlueWaveDigital

BlueWaveDigital heeft naast OrangeValley, BlueElevation en CopperIM opnieuw een bureau toegevoegd aan haar netwerk, met de overname van het technische bureau Aubergine IT. Aubergine IT bestaat sinds 2004 en heeft de afgelopen jaren een sterke positie opgebouwd bij grote organisaties zoals Rabobank, NBBS, Gemeente Den Haag, Bloemen Bureau Holland en Hearst. Aubergine IT beschikt over senior technische kennis op het gebied van website-, webapplicatie-ontwikkeling en data-integraties. Met de overname van Aubergine IT slaat BlueWaveDigital een brug tussen data driven digital marketing en technologie.

Het digitale marketing kanaal is voor steeds meer organisaties een vitaal onderdeel van de waardeketen. Dat vraagt om onderbouwde strategische beslissingen. Keuzes gemaakt vanuit de zekerheid die data biedt en gebruikmakend van innovatieve technologie om die data te activeren. Alles gericht op de vergroting van waarde voor de klanten van onze opdrachtgevers in het digitale kanaal. 

BlueWaveDigital groeit door deze overname naar meer dan 250 opdrachtgevers en 90 consultants. Een onafhankelijke agency groep met brede expertise en “digital first” vakmanschap met meer dan 15 jaar ervaring, bij een breed spectrum aan opdrachtgevers in binnen- en buitenland.

De gezamenlijke ambitie van BlueWaveDigital is om de beste in haar vak te zijn. Veel van de agencies binnen de BlueWaveDigital groep hebben ook een notering in de Emerce100. Zo won BlueElevation samen met RTL in 2021 de CRO Award op het gebied van Customer Experience Driven Design, zijn de opleidingen van Copper IM uit Arnhem op Springest in 2021 gewaardeerd met gemiddeld een 9.1 en beoordelen de lezers van MT/sprout OrangeValley als top 5 beste Digital Marketing & Ecommerce agency van 2021.

De combinatie van deze merken in BlueWaveDigital vormt een krachtige en waardevolle samenwerking in het streven naar een full service data driven digital agency. Zowel voor opdrachtgevers als voor ambitieuze professionals die willen doorgroeien en willen werken met ervaren collega’s en toonaangevende (internationale) opdrachtgevers.

Steven Heijtel, managing director Aubergine IT: “Sinds 2004 ontwikkelen we websites en webapplicaties en door de jaren heen zijn onze projecten steeds groter en veelzijdiger geworden. Kwaliteit staat bij ons altijd boven kwantiteit. Dit betekent dat we alleen projecten aannemen die we op het hoogste niveau kunnen afleveren. Innovatie speelt hierbij een belangrijke rol zodat we voor elke technische uitdaging in webapplicaties een goede oplossing bieden. Het belang van goede marketing en data-integraties zijn essentieel. We vonden in BlueWaveDigital een partij met veel marketingkennis én veel affiniteit met technologie. Dat voelt voor ons als een logische vervolgstap”. 

Ortwin Verreck, Managing Director BlueWaveDigital: “We zochten concreet naar een sterke speler op het snijvlak van webapplicaties, marketing technologie en marketing. Om succesvol online marketing te bedrijven, zien we dat het cruciaal is om data en techniek met elkaar te combineren. De klanten die zowel op data driven digital marketing en data en techniek voorop lopen, groeien op dit moment het snelst. De technische kennis van Aubergine IT is dan ook een welkome aanvulling. Hiermee zetten we een belangrijke stap om klanten in het topsegment nog beter end-to-end te ondersteunen bij het behalen van hun online marketing doelstellingen. Ook versterken we hiermee onze positie als werkgever voor toptalent. Door het talent en de competenties binnen BlueWaveDigital te combineren ontstaat een krachtige samenwerking voor onze opdrachtgevers”.

Over BlueWaveDigital

BlueWaveDigital is sinds februari 2022 de groepsnaam achter de agencies OrangeValley, Copper IM, BlueElevation, MetaDimensions, Brooklyn Media & Technology en OrangeValley Professionals. BlueWaveDigital is een digital agencygroep met de focus op data driven digital marketing. Een combinatie van toonaangevende bureaus met elk hun eigen specialisme werken binnen BlueWaveDigital samen vanuit dezelfde visie en aanpak. Meer informatie over BlueWaveDigital vindt u op www.bluewavedigital.com.

Voor meer informatie, interviewverzoeken of meer beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Anouk Sintniklaas op telefoonnummer: 030-8200200 of via e-mail: info@bluewavedigital.nl.

Meer binnen de rubriek Pr, marketing, communicatie en sales