Groot onderhoud Lijnweg in Rhenen

17 MEI 2023 10:30 | Provincie Utrecht

Vanaf vrijdagavond 2 juni tot maandag 12 juni 2023 voert de Versluys Groep in opdracht van de provincie Utrecht werkzaamheden uit aan de Lijnweg (N233) in Rhenen, tussen de kruising Bergweg en de kruising Zwarteweg.

 Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren, moet de weg worden afgesloten. Het verkeer wordt met borden omgeleid.

Werkzaamheden

De werkzaamheden betreffen regulier groot asfaltonderhoud om de weg in een goede en veilige conditie te houden. De werkzaamheden bestaan uit het vervangen van het bestaande asfalt en het aanbrengen van markering. Daarnaast wordt er een houten geleiderail aangebracht tussen de hoofdrijbaan en het fietspad. Deze geleiderail vergroot de veiligheid van de fietsers op het fietspad.

Wegafsluiting Lijnweg

Vanaf vrijdagavond 2 juni, 20:00 uur tot maandagochtend 12 juni, 05:00 uur is de Lijnweg (N233) afgesloten tussen de kruising met de Bergweg en de kruising met de Zwarteweg.

  • Het verkeer wordt omgeleid via de A15, de A50, de A12, de N225 en de N781.
  • De nood- en hulpdiensten maken gebruik van de Spoorbaanweg, de Bergweg, de Kastanjelaan en de Boslandweg.
  • Fietsers en voetgangers worden omgeleid over het fietspad bovenlangs.
  • Bus 280 rijdt via een omleidingsroute. De bestaande haltes blijven in gebruik.

Vanaf vrijdagavond 9 juni, 20:00 uur tot maandagochtend 12 juni, 05:00 uur zijn ook de kruising met de Zwarteweg en de toe- en afrit Stikke Hucht afgesloten. Dat betekent dat er in dat weekend geen verkeer mogelijk is over de Rijnbrug.

  • Het verkeer wordt omgeleid via de A15, de A50, de A12, de N225 en de N781.
  • De Rijnbrug is afgesloten voor al het gemotoriseerde verkeer.
  • Bij calamiteiten maken de nood- en hulpdiensten gebruik van de Rijnbrug. Zij krijgen vrije toegang tot het werkvak ter hoogte van de kruising Zwarteweg.
  • Fietsers en voetgangers maken gebruik van het fietspad over de Rijnbrug.
  • De bussen 44 en 45 rijden de gebruikelijke route. Er worden kleinere bussen ingezet die over het fietspad van de Rijnbrug kunnen rijden.

De omleidingsroutes zijn aangegeven op de kaartjes in de bijlage

Het vrachtverkeer wordt tijdens de afsluiting opgevangen bij Kesteren en op de N225 ter hoogte van de dierentuin. Verkeersregelaars verwijzen hen (nog eens extra) naar de omleidingsroute. Dit om te voorkomen dat het vrachtverkeer gaat sluipen door Elst of zich klemrijdt op de kruising met de Zwarteweg.

Slag om de arm

Bij alle wegwerkzaamheden kunnen onvoorziene omstandigheden roet in het eten gooien waardoor het werk moet worden uitgesteld naar een later moment. Bijvoorbeeld als het lange tijd hard achter elkaar regent. Asfalteren is dan niet verstandig omdat de kwaliteit van het resultaat onvoldoende zal zijn.

Volg de werkzaamheden via de BouwApp

Download en installeer de BouwApp > Ga naar ‘Ontdek’ > Zoek: ‘Groot onderhoud N233 Lijnweg’ > Selecteer het project > Klik op volgen

Wilt u op de hoogte blijven van alle werkzaamheden aan Utrechtse provinciale wegen? Volg @werkaandewegutr dan op Twitter.

Meer binnen de rubriek Ov, transport en logistiek