Werkzaamheden tunnelbak Rondweg-Oost Veenendaal

12 APR 2023 15:11 | Provincie Utrecht

In de avond en nacht van 25 op 26 april 2023 voert de Versluys Groep in opdracht van de provincie Utrecht werkzaamheden uit aan de tunnelbak in de Rondweg-Oost (N233) in Veenendaal, tussen de rotonde Cuneraweg en de rotonde Smalle Zijde. De werkzaamheden zijn een vervolg op de werkzaamheden die in oktober 2022 aan de tunnelbak plaatsvonden.

 Om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren, moet een gedeelte van de Rondweg-Oost worden afgesloten voor doorgaand verkeer.

Werkzaamheden

De werkzaamheden betreffen het herstellen van een oneffenheid die is ontstaan bij het verhelpen van de lekkages in de tunnelbak en het vervangen van het asfalt in oktober 2022. Het bestaande asfalt wordt gedeeltelijk gefreesd en daarna aangevuld en geëgaliseerd.

Wegafsluiting Rondweg-Oost

Om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren, moet de Rondweg-Oost worden afgesloten vanaf de rotonde Cuneraweg tot de rotonde Smalle Zijde. Beide rotondes blijven berijdbaar. De wegafsluiting begint op dinsdagavond 25 april, 21:00 uur en duurt tot woensdagochtend 26 april, 05:00 uur.

Omleidingsroute en bereikbaarheid Rondweg-Oost

Tijdens de wegafsluiting worden het doorgaande verkeer, de nood- en hulpdiensten en het openbaar vervoer omgeleid via de Rondweg-West, Het Goeie Spoor en de Industrielaan.

Slag om de arm

Bij alle wegwerkzaamheden kunnen onvoorziene omstandigheden roet in het eten gooien waardoor het werk moet worden uitgesteld naar een later moment. Bijvoorbeeld als het lange tijd hard achter elkaar regent. Asfalteren is dan niet verstandig omdat de kwaliteit van het resultaat onvoldoende zal zijn.

Wilt u op de hoogte blijven van alle werkzaamheden aan Utrechtse provinciale wegen? Volg @werkaandewegutr dan op Twitter.

Meer binnen de rubriek Ov, transport en logistiek