Werkzaamheden aan kruising Amersfoortseweg (N237) in Zeist

26 MRT 2024 09:31 | Provincie Utrecht

Van zondag 7 april 18:00 uur tot maandag 15 april 05:00 uur wordt onderhoud uitgevoerd aan de kruising van de Amersfoortseweg (N237) met de Panweg in Zeist. Bij de werkzaamheden worden de fietsoversteek en de verkeersregelinstallatie (verkeerslichten) aangepast. In het weekend van 12 tot 15 april is de weg volledig afgesloten.

De Versluys Groep voert de werkzaamheden in opdracht van de provincie Utrecht uit. Het doel van de werkzaamheden is om de oversteek veiliger te maken. Hiervoor wordt nieuwe bestrating aangebracht en een nieuwe lichtmast geplaatst. Ook wordt een nieuwe fietsoversteek gemaakt.

Afsluiting en omleiding

Van zondag 7 april 18:00 uur tot vrijdag 12 april 20:00 uur is bij de kruising van de N237 met de Panweg alleen doorgaand verkeer op de N237 mogelijk. Afslaan in de richting van Bosch en Duin en Zeist is niet mogelijk. Verkeer voor die richting volgt een omleiding over de Nieuwe Dolderseweg (N238).

Van vrijdag 12 april 20:00 uur tot maandag 15 april 05:00 uur is de N237 afgesloten ter hoogte van de kruising met de Panweg. Het verkeer wordt omgeleid via de Nieuwe Dolderseweg en de Utrechtseweg.

Tijdens de werkzaamheden blijft de fietsoversteek aan de westkant (de kant van De Bilt) open voor fietsers en voetgangers. Er staan verkeersregelaars die helpen bij het oversteken.

Slag om de arm

Bij alle wegwerkzaamheden kunnen onvoorziene omstandigheden voorkomen waardoor het werk moet worden uitgesteld naar een later moment. Bijvoorbeeld als het lange tijd hard achter elkaar regent.

Wilt u op de hoogte blijven van alle werkzaamheden aan Utrechtse provinciale wegen? Volg @werkaandewegutr dan op X.

Meer binnen de rubriek Ov, transport en logistiek