123inkt.nl faciliteert snelle doorstart Staples Benelux

30 OKT 2023 13:51 | 123inkt.nl

Het e-commercebedrijf 123inkt.nl heeft overeenstemming bereikt over de overname van Staples Benelux. Dit betekent dat de doorstart van Staples, gevestigd in Almere, een feit is. Het belangrijkste deel van de werkgelegenheid is hierdoor veiliggesteld en klanten zullen weer beleverd gaan worden.

De strategische overname verrijkt de kennis van 123inkt.nl in de markt van kantoorartikelen, waardoor de organisatie een volgende stap kan zetten in het realiseren van haar groeiambities. Gerben Kreuning, eigenaar en oprichter van 123inkt.nl: “Staples is als totaalleverancier op het gebied van kantoorbenodigdheden, facilitaire producten en meubilair voor zakelijke klanten een waardevolle aanvulling op onze organisatie en zal zeker gaan bijdragen aan onze verdere groei en ontwikkeling. De komende maanden gebruiken we om Staples goed te laten landen in onze organisatie."

De bedrijfsactiviteiten van Staples Benelux worden direct opgestart, zodat Staples-klanten weer via de bestaande koppelingen en de website kunnen bestellen. Het uitleveren van bestellingen is daarmee weer mogelijk.

De transactie is nog afhankelijk van goedkeuring van de ACM.

Over Staples: Staples levert dagelijks meer dan 20.000 kantoor- en verbruiksartikelen voor de zakelijke markt. Het bedrijf is oorspronkelijk voortgekomen uit een papierhandel, opgericht in 1886 door George Hendrik Bührmann. Sindsdien zijn er diverse overnames en fusies geweest, waarbij het bedrijf in 2007 verder ging onder de naam Corporate Express. In 2008 volgde de overname door Staples. Over 123inkt.nl: 123inkt.nl is sinds de lancering van de webwinkel in 2000 een begrip in Nederland en met ruim 4 miljoen klanten online marktleider op het gebied van inktcartridges, toners en fotopapier. Naast de goedkoopste inktcartridges en toners staat 123inkt.nl garant voor een razendsnelle levering, de beste service en deskundig advies. 123inkt.nl - met meer dan 600 medewerkers in Nederland - werd de afgelopen jaren talloze keren verkozen tot de beste webwinkel in de categorieën Kantoorartikelen en Elektronica en kreeg daarvoor de ABN AMRO Webshop Award uitgereikt. 123inkt.nl kent vijf zusterorganisaties, die elk specialist zijn op hun gebied: accu’s en batterijen, ledlampen, 3D-printers, schoonmaakartikelen en managed print services.

Meer binnen de rubriek Algemeen nieuws