Nederlanders willen met Geraldine Kemper en Bram Krikke op autovakantie

09 JUL 2024 06:45 | Tussenstop.com

Als Nederlanders mogen kiezen, gaan ze het liefst met Geraldine Kemper en Bram Krikke op autovakantie. Geert Wilders en Yvonne Coldeweijer zijn het minst populair om naast te zitten tijdens een lange autorit. Dit blijkt uit een onderzoek van reiswebsite Tussenstop.com onder meer dan 5400 Nederlanders.

In het onderzoek werd aan Nederlanders gevraagd naast welke BN’er zij het liefst in de auto willen zitten om op vakantie te gaan. 31% van de ondervraagden koos Geraldine Kemper als ideale reispartner, waarbij haar humor en gezelligheid het vaakst als belangrijke redenen werden genoemd. De deelnemers gaven ook aan met welke BN’er zij niet op autovakantie zouden willen.

Meest populaire BN’ers om samen op autovakantie te gaan

Vrouwen

 1. Geraldine Kemper
 2. Hélène Hendriks
 3. Monica Geuze


Mannen

 1. Bram Krikke
 2. Rob Kemps (Snollebollekes)
 3. Bas Smit


Minst populaire BN’ers om samen op autovakantie te gaan

Vrouwen

 1. Yvonne Coldeweijer
 2. Famke Louise
 3. Patricia Paay


Mannen

 1. Geert Wilders
 2. Gordon
 3. Lil Kleine


Nederlanders willen reispartner met humor en positieve instelling

In het onderzoek is ook gevraagd wat Nederlanders belangrijk vinden bij een reispartner tijdens een lange autoreis.

1. Samen lachen en plezier maken onderweg

De autoreis is voor veel Nederlanders de start van de vakantie. Humor, gezelligheid en samen genieten van de reis worden door 63% van de ondervraagden als het belangrijkste ervaren.

2. Geen irritatie bij de reispartner

Tijdens een lange autoreis willen Nederlanders zich niet ergeren aan hun reispartner. De meest genoemde ergernis is overmatig praten of zeuren tijdens de reis.

3. Samen genieten van muziek

Als derde belangrijkste factor wordt de mogelijkheid genoemd om samen met een reispartner te genieten van muziek in de auto.

4. Stressbestendigheid en positieve instelling

Nederlanders verwachten dat een reispartner stressbestendig is tijdens een autovakantie. Voorbeelden die werden genoemd zijn lange files of pech onderweg.

Het autovakantieonderzoek van Tussenstop.com werd in juni 2024 gehouden onder 5423 respondenten via een online enquête.

Tussenstop.com is de populairste Nederlandse boekingssite voor overnachtingen onderweg. Op de boekingssite krijgen vakantiegangers gratis reisadvies voor een tussenstop overnachting tijdens een autovakantie in hotels, b&b’s en campings. Jaarlijks maken 500.000 Nederlanders en Belgen gebruik van Tussenstop.com.

Meer binnen de rubriek Reizen en toerisme