VvAA en KNMG verlengen samenwerking op trainingsaanbod

24 NOV 2022 15:58 | VvAA

VvAA en KNMG hebben hun vijfjarig samenwerkingsverband op het gebied van trainingen met drie jaar verlengd. Ook breiden de partners het bestaande aanbod uit met nieuwe trainingen die aansluiten bij het veranderende zorglandschap en de verschillende fases in de carrière van de arts. Door het brede aanbod van opleidingen, trainingen en coachingstrajecten, geeft deze samenwerking artsen allerlei handvatten om hun werk met plezier en kunde uit te oefenen.

Fotobijschrift: Bram Kamerling, directeur Advies & Diensten VvAA en Astraia Rühl, directeur KNMG,ondertekenen het verlengings- en uitbreidingscontract van de samenwerking.

VvAA en KNMG bieden hoogwaardige en ondersteunende workshops, cursussen en leergangen, die zorgprofessionals ondersteunen bij het maken van evenwichtige keuzes binnen hun beroep en in hun carrière. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de Leergang Management in de Zorg. Dit is een opleiding met als basis persoonlijk leiderschap, gecombineerd met kennis over management in zorgorganisaties, bedrijfskundige uitgangspunten, juridische context en Human Resources. Ook de coachingstrajecten zijn een mooi voorbeeld. Die worden geheel toegespitst op de knelpunten die de arts tegenkomt binnen zijn zorginstelling.

Met het ondertekenen van deze driejarige verlenging combineren beide organisaties hun ontwikkelambitie. De uitvoering van de workshops, trainingen en coaching is in handen van VvAA Opleiding & Teamcoaching en dragen het label ‘KNMG Arts en Carrière’.

Bram Kamerling, directeur Advies & Diensten VvAA: “Een arts die goed is opgeleid op het gebied van leiderschap, bestuurs- en, managementvaardigheden is goud waard op de werkvloer. In deze tijden van hoge werkdruk, zien we steeds meer behoefte aan een opleidingsaanbod dat juist een link legt tussen de ‘harde en zachte’ competenties.“

Astraia Rühl, directeur KNMG: “De samenleving en de zorg veranderen snel. Het is voor artsen van het grootste belang om te blijven leren en zich te blijven ontwikkelen. Dit zowel op persoonlijk als inhoudelijk vlak. Wij ondersteunen hen daarin door het aanbod van Arts en Carrière.“

 

Meer binnen de rubriek Zorg