Feest in het Nationaal Onderwijsmuseum met Paul van Loon

25 MEI 2023 11:59 | Nationaal Onderwijsmuseum

Op zondag 28 mei is het feest in het Nationaal Onderwijsmuseum in Dordrecht! Kinderboekenschrijver Paul van Loon viert zijn verjaardag én zijn 40-jarig schrijversjubileum. Dit doet hij in het Letterbos van het Nationaal Onderwijsmuseum waar ook een echte Griezelbus staat, gezamenlijk ontworpen naar aanleiding van zijn boeken.

Het feest kan beginnen..

Om 13.30 is de feestelijke ontvangst en snijdt Paul de griezeltaart aan en leest voor. Daarna is er een signeersessie en is er ín het museum een speciale griezelbus-theatervoorstelling. Kijk voor alle details op Onderwijsmuseum.nl. Voordat het feest begint kun je al een kijkje komen nemen in ons Letterbos, de speurtocht doen en proberen te ontsnappen uit de Griezelbus-escape room. Heb je de code al eens gekraakt? Vanaf nu kun je de gloednieuwe versie van de escaperoom doen. Deze nieuwe versie biedt weer een hele andere uitdaging, maar is natuurlijk net zo spannend als voorheen!

Boom roos vis

De huidige tentoonstelling 'boom roos vis', in het Nationaal Onderwijsmuseum, gaat over leren lezen en leesplezier. Lezen is een heel bijzondere vaardigheid: als je het eenmaal kunt, kun je nooit meer níet-lezen. En dat is maar goed ook, want lezen verandert je leven. Paul van Loon heeft meegewerkt aan de tentoonstelling en heeft samen met het museum een echte Griezelbus ontworpen die in de tentoonstelling staat. In het Letterbos worden kinderen uitgenodigd en uitgedaagd om met letters te spelen en duiken ze in een fantasiewereld. In het woud van levensgrote illustraties kan iedereen lezen, voorgelezen worden, boeken ontdekken, deelnemen aan een next level speurtocht en, als klap op de vuurpijl, proberen te ontsnappen uit de Griezelbus-escaperoom.

40-jarig jubileum

Paul van Loon schrijft boeken voor kinderen van 5 tot 99 jaar. Dat doet hij al 40 jaar! Miljoenen kinderen in binnen- en buitenland kennen zijn boeken over Dolfje Weerwolfje, Foeksia de miniheks en over de Griezelbus. Het allerbelangrijkst voor Paul is dat kinderen zijn boeken met plezier lezen. En dat doen ze! En het stimuleren van leesplezier was ook precies de reden om mee te werken aan de tentoonstelling 'boom roos vis', waar leesplezier centraal staat.

Het Nationaal Onderwijsmuseum in Dordrecht is dé plek waar historie, actualiteit en toekomst van het Nederlands onderwijs is te zien, te beleven, te onderzoeken en te bevragen. Voor meer informatie en persfoto’s neem contact op met Sofie Dietvorst, marketing&communicatie, Nationaal Onderwijsmuseum via communicatie@onderwijsmuseum.nl of bel 078- 632 68 24.

Meer binnen de rubriek Entertainment