M3 Projectontwikkeling start bouw 47 appartementen in dorpshart Uitgeest

16 FEB 2023 09:00 | M3 Projectontwikkeling

In het dorpshart van Uitgeest is begonnen met de realisatie van 47 levensloopbestendige huur- en koopwoningen. Het betreft een project van M3 Projectontwikkeling uit Rijswijk waarvan de oplevering in het najaar van 2024 wordt verwacht. De nieuwbouw bestaat uit 25 koop- en 14 huurappartementen en daarnaast worden in de voormalige Witte School nog eens 8 koopappartementen gerealiseerd.

De koopappartementen (prijs loopt uiteen van 258.000 tot 519.000 euro) krijgen 2 tot 4 kamers. Dankzij het gebruik van zonnepanelen en warmtepompen wordt appartementencomplex De Molenhof energiezuinig en worden de huurwoningen energieneutraal. Op de plek van de nieuwbouw stond  een bibliotheekgebouw. De herontwikkeling van de locatie had heel wat voeten in de aarde. Wethouder Jan Schouten van de gemeente Uitgeest ziet de realisatie van De Molenhof als een impuls voor het gehele centrumgebied: ‘We gaan nu door met de bouw van een school, een sportzaal en woningbouw op andere locaties in het dorp.  Als De Molenhof straks klaar is, ziet het centrum er een stuk mooier uit.’

Ontwikkelaar Leendert Steijger van M3 Projectontwikkeling is tevens architect (M3 Architecten). Hij koos in  Uitgeest voor een bouwstijl die aansluit op de historische architectuur in het centrum van het dorp. De afwisseling binnen de gevels is daar een voorbeeld van. De bouw van het project wordt gerealiseerd door aannemersbedrijf J.M. Putter uit Uitgeest.

Leendert Steijger werkt in Uitgeest op basis van het door hem gelanceerde concept Ontwikkelen Zonder Ontwikkelaar (OZO). M3 Architecten en M3 Projectontwikkeling hebben samen beide disciplines in huis en kunnen daardoor in onderlinge afstemming sneller, efficiënter en goedkoper werken. De ontwikkel-fee bedraagt bij OZO maximaal 1,5% en is lager dan de door veel ontwikkelaars gehanteerde 10%. Op basis van een verifieerbare en transparante ontwikkelingsstrategie worden alle offertes en uitvragen zichtbaar gemaakt.

Het bijgevoegde beeldmateriaal is vrij van rechten te gebruiken. Voor aanvullende informatie kan contact worden opgenomen met Leendert Steijger van M3 Projectontwikkeling: 06- 55790317 of l.steijger@m3architecten.com Voor algemene informatie over de werkwijze/projecten van M3 Projectontwikkeling zie M3 Projectontwikkeling – Ontwikkelen Zonder Ontwikkelaar

Dit is een origineel bericht van M3 Projectontwikkeling

Meer binnen deze rubriek