Kinderevenement in Haarlemse KoepelKathedraal, inclusief openstelling koepel

17 MEI 2022 11:37 | KoepelKathedraal Haarlem

Op 12 juni 2022 opent de KoepelKathedraal het gloednieuwe evenement Mysterie van de Rode Robijn: een wervelende speurtocht door de prachtige kathedraal, gebaseerd op de tekeningen van Haarlemse tekenaar Thé Tjong-Khing. Aan de kinderen de taak om de dief te achtervolgen en de Rode Robijn te vinden, wat alleen lukt als er goed gespeurd en gepuzzeld wordt. Durf jij het aan?  

De locatie van de Rode Robijn wordt alleen gevonden door de échte speurneuzen. Geholpen door lichtprojecties, geluidseffecten of juist subtiele hints wordt de weg door de KoepelKathedraal gewezen. Tijdens het bewandelen van de route beantwoord je vragen over de kathedraal en wat je ziet, alleen met de juiste antwoorden vind je de locatie van de Rode Robijn.

De machtige KoepelKathedraal is ontworpen door Joseph Cuypers en telt twaalf grote en kleine torens en een koepel van 65 meter hoog! Deze koepel is normaal gesproken niet geopend voor bezoekers, maar speciaal voor ‘Mysterie van de Rode Robijn’ stellen we ‘m deze zomer weer open. Voor volwassenen is de route van de speurtocht ook te lopen zonder het speuren, maar wees vooral welkom om dit wel te doen. Laat je hoe dan ook verrassen door de pracht en praal van de KoepelKathedraal.

Praktische informatie

Mysterie van de Rode Robijn is iedere dag geopend van 12 juni t/m 31 augustus. Bekijk de website voor de meest actuele openingstijden.

Tickets kosten voor volwassenen €7.50 (online) of €8.50 (kassa), €4.00 voor kinderen van 5 t/m 12 jaar en kinderen t/m 4 jaar mogen gratis naar binnen. Online transactiekosten bedragen €1.50 per bestelling.

Reserveer je tickets en kijk voor meer informatie op www.koepelkathedraal.nl.

 

 

Voor aanvullende informatie kan contact worden opgenomen met info@koepelkathedraal.nl of Rowy Onrust (06-11442903/rowy@doss.nl). De meegezonden foto is vrij van rechten. Indien gewenst is via www.koepelkathedraal.nl/persmap meer rechtenvrij beeldmateriaal beschikbaar.

Meer binnen de rubriek Religie en theologie