BK Professionals wordt Prefound en vestigt zich in Alkmaar

07 JAN 2019 11:42 | Prefound

7 januari 2019  – Technisch detacheringsbureau BK Professionals vestigt zich met 12 medewerkers in Alkmaar en gaat verder onder de naam Prefound. Mede vanwege de groei van het aantal opdrachtgevers in Noord-Holland vindt Prefound een zelfstandige vestiging van belang. Het aantal via Prefound gedetacheerde technisch specialisten ligt rond de 80.        

BK Professionals begon in 2011 samen met BK ingenieurs te IJmuiden een detacheringsbureau, gericht op bemiddeling tussen werkzoekenden en bedrijven in de technische branche. Ondanks de destijds moeilijke economische omstandigheden ontwikkelde het bureau zich in korte tijd uitermate succesvol. De opgaande lijn werd jaar na jaar doorgetrokken.

Met het oog op de toekomst is besloten dat het bureau onder de nieuwe naam Prefound verder gaat. Het management (Dirk Jan Wit, Gideon Kueter en Tim Houtenbos) verwierf eerder al een meerderheidsaandeel. BK ingenieurs blijft op basis van een minderheidsaandeel op afstand bij Prefound betrokken. Het bureau is sinds kort gevestigd in het Victory Building aan de Arcadialaan 26 in Alkmaar, naast het verkeersplein Kooimeer en tegenover het AZ-stadion.

Dirk Jan Wit is er van overtuigd dat Prefound zich de komende jaren zowel op de Noord-Hollandse markt als daarbuiten (met name in Utrecht en Zuid-Holland) goed blijft ontwikkelen: ‘Het overgrote deel van onze klanten en kandidaten komt uit de driehoek Den Helder/Utrecht/Den Haag. In dat gebied zijn wij in een relatief korte periode sterk gegroeid en alles wijst er op dat die tendens doorzet. Het gebeurt ook steeds vaker dat we uit andere delen van het land opdrachten ontvangen. Mede dankzij de samenwerking met BK ingenieurs, dat als één van de grotere zelfstandige allround bureaus landelijk opereert. Prefound gaat onder meer hun vestigingen in Utrecht en Zoetermeer als uitvalsbasis gebruiken.’

Volgens Gideon Kueter is de detacheringsmarkt in een relatief korte tijd volledig veranderd: ‘Toen wij midden in de crisistijd begonnen, had je bij wijze van spreken voor elke functie 15 kandidaten. Nu voor elke kandidaat 15 functies. Het gericht inspelen op wijzigende marktomstandigheden vergt maatwerk. Met alleen een database vol namen kom je er echt niet. Met een persoonlijke aanpak wél.’

 

Voor aanvullende informatie kan contact worden opgenomen met Simone Klepper-van der Gaag: simone@prefound.nl of 088-3126004. Voor algemene informatie zie www.prefound.nl De meegezonden foto van het Prefound-management is vrij van rechten en gemaakt door Ramon Philippo. V.l.n.r. Dirk Jan Wit, Tim Houtenbos en Gideon Kueter.

Dit is een origineel bericht van Prefound

Meer binnen deze rubriek