Traineeship Letselschade moet enorme groei JBL&G opvangen

20 SEP 2023 09:54 | Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Letselschadebureau JBL&G, met vijf vestigingen en meer dan zestig medewerkers, loopt tegen de grenzen van zijn groei aan. Sinds de oprichting in 2011 is het aantal nieuw aangebrachte zaken niet zo groot geweest als het afgelopen halfjaar. Om de expansie verder te kunnen opvangen, start JBL&G deze maand een eigen traineeship Letselschade voor negen kersverse juristen tegelijk, een unicum.

Het zelf (verder) opleiden, bijscholen en on the job trainen van de eigen medewerkers heeft bij JBL&G altijd al hoog in het vaandel gestaan. Meerdere collega’s hebben de afgelopen jaren intern al een traineeship gevolgd. Ook veel rechtenstudenten die bij het bureau stage kwamen lopen, zijn inmiddels in dienst gekomen. De nood is nu echter zo hoog, dat alleen adverteren met vacatures niet meer genoeg is om voldoende letselschadejuristen binnenboord te halen.

Algemeen directeur Frederik Lieben: “We bieden al sinds jaar en dag traineeships aan om (oud-)studenten zo snel mogelijk zelfstandig letselschadejurist te laten worden. Het aanstaande traineeship is in zoverre anders, dat het om negen trainees tegelijk gaat. We doen dat nu voor het eerst zo, omdat JBL&G een ontzettende groei doormaakt die vanwege de krappe arbeidsmarkt moeilijk te realiseren is.”

Tijdens het driejarige Traineeship worden de deelnemers opgeleid tot NIVRE Register-Expert door middel van interne en externe cursussen, training on the job, het bijwonen van diverse bijeenkomsten, het meedoen aan intervisies en het meelopen met ervaren letselschadejuristen, bijvoorbeeld met huisbezoeken bij cliënten thuis. Een ervaren mentor staat elke trainee bij om alle fijne kneepjes van het vak bij te brengen.

Meer binnen de rubriek Algemeen nieuws