Talkshowtafeltoppers (in aanloop van Circusstad festival 4-8 mei)

19 APR 2022 09:30 | Stichting Rotterdam Circusstad

Twee toptafelgastonderwerpen uit het programma van Circusstad Festival Rotterdam (4-8 mei). De eerste tip valt onder de categorie 'lachen-beetje griezelen-top-entertainment'. Circusstad tip 2 is 'inhoudelijk sterk en ontroerend', dit verhaal kreeg al een pagina Volkskrant en een lang interview op Radio 1.

TIP1 Captain Frodo

Captain Frodo (stand-up comedian, circusartiest, freakshowadept) uit Las Vegas is onder meer beroemd van zijn act waarin hij door twee tennisrackets kruipt (zie YouTubelink). Dat doet hij onder meer op het Circusstad Gala op vrijdag 6 mei. De hele festivalweek treedt hij op met zijn vrolijke, nostalgische Captain Frodo's Family Freakshow.  Al ruim voor het festival is Captain Frodo in Rotterdam, repeteert overdag en kan zeker 's avonds aanschuiven. Frodo wordt geassisteerd door Melinda uit Delft (zwaardslikken) en Lisa uit Rotterdam (haarhangen). Alledrie zijn beschikbaar voor (live) interviews en korte acts.

TIP 2 Circusacrobaten met beperking toch op hoogste niveau

Jesse Huygh heeft taaislijmziekte. Toch werd hij een van de beste Chinese mast-acrobaten ter wereld. Jesse's longen gingen mede door corona hard achteruit. Toch treedt hij nog op (7-8 mei Circusstad R'dam de Doelen), nu met een zuurstofslang verbonden aan zijn partner in een ontroerende act. Jesse is een inspirerend voorbeeld. Na afloop (7 mei) is er een debat. Onder meer met Maartje Bonarius. Deze jonge (knappe) acrobate belandde in een rolstoel, maar schittert nu als regisseuse met een première (met breakdancer) op Circusstad Festival. Maartje en Jesse staan open  voor (live) interviews plus breakdancer Stefan Seeorf en handstandartieste Melody Nolan voor een korte act.

Interview Radio 1 hierover: https://www.nporadio1.nl/fragmenten/villa-vdb/1441a9d4-11ab-479b-bcb7-7a96b0a51f9e/2022-03-29-maartje-bonarius-treedt-op-als-circusartiest-ondanks-haar-lichamelijke-beperking

Ook de nieuwe programmeur van Circusstad Festival, Menno van Dyke (die deze acts naar Rotterdam haalde) is bereid tot een interview.

VOORSTELLING 'à 2 Mètres' (met  Jesse Huygh) ZATERDAG 7 MEI 17:00 - 17:45 UUR ZONDAG 8 MEI 14:00 - 14:45 UUR’

RONDETAFELGESPREK CIRQ’ABLE DE KUNST VAN DE BEPERKING, GRATIS ZATERDAG 7 MEI 18:00 - 19:30 UUR

TALL TALES (MAARTJE BONARIUS REGISSEERT) 'On the move' met breakdancer Stefan Seedorf en handstandartieste Melody Nolan. WOENSDAG 4 EN ZATERDAG 7 MEI (DIVERSE TIJDEN)

Circusstad Festival is in 2022 terug met een vijfdaags evenement. In de meivakantie, van 4 tot en met 8 mei, grotendeels op en rond het Schouwburgplein in de Doelen en Theater Rotterdam. Meer dan 100 artiesten treden op voor ruim 30.000 mensen.

Verwacht dit jaar onder meer de Duitse avant garde-jongleur Stefan Sing met zijn gezelschap en Captain Frodo, de rubberman uit Las Vegas die met veel humor, gevoel voor nostalgie en twee lokale dames (zwaardslikster en haarhangster) de freakshow laat herleven. Er is ook ruimte voor verdieping, bijvoorbeeld door Jessica Hellmuth die met haar voorstelling een discussie opent over het beeld van het vrouwelijk lichaam.

Een primeur in circusland is de allereerste editie van het grote daar-moet-je-bij-zijn-geweest gala op vrijdagavond 6 mei met feest in alle uithoeken van het nieuwe Luxor Theater. Qua artiesten is dit gala een ‘best off’ van het festival met wereldacts die alleen deze avond zijn te zien.

 

Circusstad Festival 2022: 4 t/m 8 mei Circusstad Gala 2022: vrijdag 6 mei

Meer binnen deze rubriek