Persuitnodiging: eerste vaart elektrische 'plasticvisboot' De Pinguïn

02 SEP 2021 14:02 | Stichting De Pinguïn

Na een succesvolle crowdfunding wordt op vrijdag 10 september 'De Pinguïn' te water gelaten. De Pinguïn is een elektrische boot, die beschikbaar is voor iedereen die wil helpen om het afval uit de binnenwateren van Haarlem te vissen. Graag willen we u van harte uitnodigen om te gast te zijn bij (en verslag te doen van) de officiële lancering van dit initiatief.

De Pinguin gaat op 10 september voor het eerst te water. Om 16:00 uur verzamelen we bij Restaurant Mama Gaia (Gonnetstraat 26, Haarlem) en lopen we gezamenlijk naar het water, waar De Pinguïn haar eerste tocht gaat maken. Vervolgens gaan we terug naar Mama Gaia voor napraat en een drankje. Uiteraard is er voldoende gelegenheid voor interviews en om foto's te maken. 

Bij de crowdfunding hebben meer dan 300 donateurs er voor gezorgd dat het streefbedrag van 16.000 euro gehaald is, waardoor de boot in productie kon worden genomen. Meer informatie over de boot, het initiatief en de initiatiefnemers vindt u in dit eerdere persbericht: www.persberichten.nl/home/detail/aa57023a-9c2f-4b2e-a756-61d7acffb739/title/samen-plastic-opvissen-voor-schone-haarlemse-grachten

Indien u aanwezig wilt zijn, wilt u zich dan a.u.b. op voorhand aanmelden? Onder dit bericht vindt u de aanmeldgegevens. Zo kunnen wij in de organisatie rekening houden met het aantal aanwezigen, zeker met het oog op de nog geldende coronamaatrelen. 

Meer binnen de rubriek Sociaal/maatschappelijk verantwoord ondernemen