Groot onderhoud Rijksstraatweg Breukelen-Loenen

23 JUN 2022 10:50 | Provincie Utrecht

In opdracht van de provincie Utrecht voert KWS Infra deze zomer groot onderhoud uit aan de Rijksstraatweg (N402). Het gaat om het deel tussen de bebouwde komgrens bij Breukelen en de Bloklaan (N403) in Loenen aan de Vecht. De werkzaamheden starten op 11 juli en duren tot en met 3 september 2022. In die periode is de weg afgesloten voor doorgaand verkeer.

Groot onderhoud aan de provinciale wegen is nodig om ze in een goede en veilige conditie te houden. De wegen zijn gemiddeld eens in de 15 jaar aan de beurt en worden per traject (weggedeelte) aangepakt.

Gefaseerde uitvoering

Om de bereikbaarheid van Breukelen, Nieuwersluis en Loenen tijdens de werkzaamheden zo goed mogelijk te borgen, is het werk opgeknipt in 7 fasen, zodat er niet overal tegelijkertijd gewerkt wordt. Om de doorlooptijd zo kort mogelijk te houden, werkt de aannemer 6 dagen in de week vanaf 05:00 uur ’s ochtends tot 23:00 uur ’s avonds.

Omleidingsroutes en bereikbaarheid

  • Voor het doorgaande verkeer is er vanuit beide richtingen een omleidingsroute ingesteld via de N201 en de A2, zie het omleidingskaartje in de bijlage.
  • Fietsers worden omgeleid via het Zandpad (voor het gedeelte tussen de Brugstraat in Breukelen en de Mijndensedijk in Nieuwersluis), zie het omleidingskaartje in de bijlage.
  • Nieuwersluis is in de eerste drie weken alleen vanuit Loenen a/d Vecht te bereiken, in de laatste vijf weken alleen vanuit Breukelen.
  • Bij calamiteiten is er voor de nood- en hulpdiensten altijd een snelle doorgang.
  • De doorgaande buslijn 120 tussen Loenen dorp en Breukelen rijdt om via de A2. In Breukelen rijdt er een pendelbus. Busverkeer in Nieuwersluis is niet mogelijk. Exacte info over routes en tijden vindt u op www.9292.nl of www.syntusutrecht.nl
  • Alle panden blijven zoveel mogelijk bereikbaar, al dan niet met aangepaste maatregelen en voorzieningen.

Infoboekje voor bewoners en bedrijven

Voor bewoners en bedrijven is er een boekje gemaakt met gedetailleerde informatie over de fasering, de planning en de bereikbaarheid. Van het boekje is zowel een online-versie als een printversie beschikbaar. U vindt ze als bijlage bij dit bericht.

Slag om de arm

De planning zoals opgenomen in het infoboekje, is vooraf opgesteld en afhankelijk van onvoorziene (weers)omstandigheden tijdens de uitvoering. Via een bouw-app (zie hieronder) wordt de omgeving op de hoogte gehouden van de actuele situatie.

Volg de werkzaamheden via de KWS-app

Tijdens de uitvoering is het project te volgen via de KWS-app. Ook onverwachte wijzigingen worden via de app gecommuniceerd. U kunt de KWS-app gratis downloaden op uw mobiele telefoon. Zoek in de KWS-app naar ‘N402’ en klik op ‘volgen’.

Wilt u op de hoogte blijven van alle werkzaamheden aan Utrechtse provinciale wegen? Volg @werkaandewegutr dan op Twitter.

Dit is een origineel bericht van
Provincie Utrecht

Ga naar alle berichten van deze organisatie.

Meer binnen deze rubriek