Explosieve stijging verwacht in verkoop brievenbussen door vuurwerk

02 JAN 2023 08:50 | Brievenbuswebshop

ZUTPHEN – Winkels en webshops verwachten in januari een gigantische stijging in de verkoop van brievenbussen. Reden hiervoor is het jaarlijkse vuurwerk vandalisme, zo weet Irma van der Graaf van Brievenbuswebshop.nl. Afgevallen brievenbuskleppen tot compleet ontzette postkasten door vuurwerk, maken brievenbussen die bij woningen en bedrijven staan, volledig onbruikbaar. Verwacht wordt dat er komende maand 30% meer brievenbussen verkocht worden dan in een gemiddelde maand. Het is echt een jaarlijks terugkerend fenomeen. Mensen zijn op Oudjaarsavond nou eenmaal niet met de veiligheid van hun brievenbus bezig. Gevolg is wel dat veel brievenbussen het tijdens Oudjaarsnacht het moeten ontzien.

De oplossing tegen brievenbusschade door vuurwerk

Een brievenbus is normaliter niet opgewassen tegen knalvuurwerk. Een stevige brievenbus zoals bijvoorbeeld de ‘Zandvoort’ kan een rotje nog wel overleven. Maar het vuurwerk is de laatste jaren steeds zwaarder geworden. Brievenbussen zijn hier echt niet tegen bestand. Er bestaan wel brievenbussen met een geïntegreerde vuurwerksluiting. Hierbij kun je binnenin de brievenbus de inworpklep vast zetten. De inworpklep kan dan van buitenaf niet geopend worden en op deze manier is je brievenbus goed beschermd tegen vuurwerk. Zonder deze geïntegreerde vuurwerksluiting zit er eigenlijk niks anders op dan je brievenbus op Oudjaarsavond van de wand of van het statief te halen en veilig binnen te zetten.

Extra capaciteit

Om voorbereid te zijn op de grote vraag, heeft Brievenbuswebshop.nl extra capaciteit gereserveerd. ‘Mensen kunnen niet zonder brievenbus’, zegt Van der Graaf. Vandaar dat we nu van alle modellen extra veel op voorraad hebben. Daarnaast hebben we voor komende weken extra capaciteit ingezet om alle bestellingen op werkdagen nog dezelfde dag te verwerken en te verzenden.

Dit is een origineel bericht van Brievenbuswebshop

Meer binnen deze rubriek