Rob lenderink nieuwe Director Sales Benelux Amacom, The Amazing Company B.V.

03 JUL 2023 14:01 | Amacom, The Amazing Company

Rob Lenderink treedt met ingang van maandag 10 juli aanstaande in dienst bij Amacom, The Amazing Company B.V. als Director Sales Benelux. Lenderink vult hiermee de vacante positie in die was ontstaan na het vertrek van Robert Romano in juni.

Rob Lenderink (53) heeft in de afgelopen jaren breed zijn sporen verdiend in verschillende leidinggevende salesposities. De afgelopen drie jaar was hij actief als Director Sales B2B voor de Nederlandse tak van de ALSO Group, één van de toonaangevende technologieleveranciers voor de ICT-industrie met activiteiten in 30 Europese landen. In de twee jaar daarvoor was hij actief als Director Sales Benelux, een periode waarin hij heeft samengewerkt met Bas Janssen, de huidige Managing Director van Amacom. In de tijdsperiode voor ALSO is Lenderink onder meer werkzaam geweest bij Lexmark International en Canon Europe.

Rob Lenderink, nieuwe Director Sales Benelux Amacom, The Amazing Company B.V.

Rob Lenderink kijkt er naar uit om voor Amacom aan de slag te gaan: “Ik heb Amacom leren kennen als een zeer stabiele en krachtige internationale speler in de wereld van consumentenelektronica en professionele audiovisuele oplossingen. Alle bouwstenen zijn binnen deze organisatie aanwezig om samen met onze partners succesvol te kunnen zijn. Ik kijk er dan ook met veel plezier naar uit om sturing te gaan geven aan de salesteams van Amacom, Megami, Gezamenlijk Voordeel en Exertis AV en om samen met hen te werken aan de verdere uitbouw van bestaande en nieuwe klantrelaties.”

Bas Janssen over de aanstelling van Rob Lenderink: “Rob is een ervaren sales director die als geen ander in staat is om de wensen en behoeften in de markt te vertalen naar gezamenlijke commerciële kansen en oplossingen. Rob heeft in het verleden veelvuldig bewezen dat hij hechte salesteams weet te formeren die doelgericht zijn, oog voor detail hebben en klantrelaties hoog in het vaandel hebben staan. We zien in hem dan ook de juiste persoon op de juiste plek om onze relaties op het gebied van consumentenelektronica en professionele audiovisuele oplossingen verder uit te bouwen en willen hem veel succes toewensen in zijn nieuwe functie.”

Amacom, The Amazing Company B.V.

Opgericht in 1999 als familiebedrijf is Amacom inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste distributie- en fulfilmentpartners op het gebied van consumentenelektronica in de Benelux en trots onderdeel van de DCC Group. Amacom beschikt over een eigen ‘paarse bezorgdienst’ en biedt met de dagelijkse inkoop, verkoop, distributie en fulfilment van producten een totaaloplossing voor leveranciers, e-tailers, retailers en B2B-kanalen. Of het nu gaat om ondersteuning op het gebied van sales, same day delivery, dropshipments of loyalty; bij Amacom gaan ze dagelijks met veel passie voor de volledige ontzorging van hun partners. Amacom wordt hierbij ondersteund door de succesvolle business units Megami, Gezamenlijk Voordeel, Exertis AV en het verbindende online platform Quecom.

Meer binnen de rubriek IT, tech en social media