Ondermijningsgame een succes in Cranendonck en Son en Breugel

23 SEP 2024 08:37 | Gamificationers B.V.

Bewoners bewuster van ondermijnende criminaliteit door interactieve game

De gemeenten Cranendonck en Son en Breugel hebben met succes het project ‘Eenheid 75’ afgerond, een innovatieve gamificatie-aanpak die ingezet wordt om inwoners bewust te maken van de gevaren van ondermijnende criminaliteit en hen te stimuleren verdachte situaties te melden. Eerder werd het project al ingezet in Valkenswaard, Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende. Samen met Nuenen en Cranendonck en Son en Breugel werken zijn samen onder de naam Dommelstroom in strijd tegen ondermijning.

Eenheid 75 is ontwikkeld door Gamificationers en combineert spelelementen met realistische scenario's om inwoners actief te betrekken bij het herkennen van signalen van criminele activiteiten. De game is eerder succesvol uitgerold in de gemeenten Geldrop-Mierlo, Heeze-Leende en Valkenswaard, en nu dus ook in Cranendonck en Son en Breugel.

Quinn Vollenberg, Beleidsmedewerker Integrale Veiligheid – Ondermijning in Son en Breugel, kijkt met tevredenheid terug op het project.Ook in Cranendonck zijn de resultaten positief ontvangen. Maud van den Luitgaarden, Adviseur Openbare Orde en Veiligheid, is enthousiast over de impact van het project in haar gemeente:

De ontwikkelaar van de game, Dirk Delisse van Gamificationers, benadrukt het succes van gamificatie als middel om maatschappelijke uitdagingen aan te pakken:

"We zijn enorm blij dat de inzet van 'Eenheid 75' zoveel positieve reacties oplevert en daadwerkelijk bijdraagt aan de bewustwording en meldingsbereidheid. Dit laat zien dat gamificatie een krachtige tool kan zijn in de strijd tegen ondermijning."

 

Meer binnen de rubriek Politiek en overheid