Persuitnodiging | Feestelijke ingebruikname nieuw elektrisch werkschip Eem Surveyor

25 OKT 2024 10:55 | Provincie Utrecht

PERSUITNODIGING

Op donderdag 31 oktober wordt tijdens een feestelijk moment het nieuwe werkschip van de provincie Utrecht, de ‘Eem Surveyor’, in gebruik genomen. Dit nieuwe, volledig elektrisch aangedreven, werkschip vervangt het oude werkschip uit 1924 (!).

Het werkschip wordt door de provincie onder meer gebruikt voor toezicht op de Eem, vanaf de Koppelpoort in Amersfoort via Soest, Baarn, Eembrugge en Eemdijk tot aan het Eemmeer. Naast toezicht op de scheepvaart op het traject zorgen de toezichthouders van de provincie er ook voor dat bijvoorbeeld drijvend afval, losgeslagen graspollen of dode dieren uit het water worden gehaald zodat het vaarverkeer er geen hinder van ondervindt. 

Het feestelijke moment vindt plaats op donderdag 31 oktober om 09.30 uur op het nautisch steunpunt van de provincie Utrecht aan het Ocrieteiland 4 in Baarn. We nodigen u van harte uit om hierbij aanwezig te zijn. Tijdens dit feestelijke moment kunt u uiteraard meer horen over het oude én nieuwe werkschip, alsmede het toezicht op de Eem. Onze toezichthouders op het water vertellen er graag en gepassioneerd over. Ook gedeputeerde André van Schie is aanwezig en staat u graag te woord.

Om een inschatting te kunnen maken van het aantal aanwezigen, is het vriendelijke verzoek uw komst bij via e-mail aan te kondigen bij Jelmer Geerds, woordvoerder van de provincie Utrecht, via jelmer.geerds@provincie-utrecht.nl

Meer binnen de rubriek Ov, transport en logistiek