Proefboringen kruising Bunschoterstraat in Amersfoort

14 APR 2023 13:25 | Provincie Utrecht

Op maandag 24 april 2023 voert de firma Grondslag proefboringen uit op de kruising van de Bunschoterstraat (N199) met de Maatweg in Amersfoort. De werkzaamheden worden uitgevoerd buiten de spits en kunnen enige vertraging opleveren voor het verkeer.

Meten is weten

Op en rond de kruising Bunschoterstraat-Maatweg is al enige tijd sprake van spoorvorming. Omwille van de verkeersveiligheid wil de provincie Utrecht deze spoorvorming oplossen door het kruispunt opnieuw te asfalteren. Vooruitlopende hierop worden er op 24 april proefboringen gedaan om meer te weten te komen over de ondergrond en de samenstelling van het bestaande asfalt. Met die wetenschap kan de provincie de juiste keuze maken bij de vervanging van het asfalt.

Werkzaamheden proefboringen en verkeersmaatregelen

De werkzaamheden bestaan uit het doen van een aantal boringen waarbij er cilindervormig monsters uit de weg worden gehaald. De gaten worden vervolgens dicht gemaakt met een tijdelijk asfaltmengsel. De werkzaamheden vinden plaats op maandag 24 april tussen 09:00 uur ’s ochtends en 15:00 uur ’s middags. Er wordt gewerkt met een rijdende afzetting waarbij het verkeer kan passeren. Verkeersregelaars zijn aanwezig om het verkeer veilig langs de werkzaamheden te leiden waarbij er sprake kan zijn van enige vertraging. Dinsdag 25 april is als reservedatum ingepland voor het geval dat de werkzaamheden op 24 april niet afgerond kunnen worden.

Asfalteren kruispunt later dit jaar

In de zomer van 2023 gaat het kruispunt op de schop om het asfalt te vervangen. Een mogelijke planning wordt vooraf afgestemd met de gemeenten, andere wegbeheerders, de nood- en hulpdiensten en het openbaar vervoer waarbij de beoogde verkeersmaatregelen worden doorgesproken. Zodra de definitieve planning en de verkeersmaatregelen bekend zijn, wordt dit gecommuniceerd naar de omgeving.

Wilt u op de hoogte blijven van alle werkzaamheden aan Utrechtse provinciale wegen? Volg @werkaandewegutr dan op Twitter.

Meer binnen de rubriek Ov, transport en logistiek