Gezondheidscentrum IJmuiden verrijkt met ‘IJmuidense’ kunst Eric Coolen

12 JAN 2023 15:55 | De Coalitie

In Gezondheidscentrum IJmuiden aan Plein 1945 in IJmuiden is door de Velsense wethouder Sander Smeets een metersgroot kunstwerk van kunstenaar Eric Coolen onthuld. Op de begane grond en in het trappenhuis zijn tekeningen van door Coolen vereeuwigde panden en personen uit IJmuiden en omstreken aangebracht. Met de onthulling van het kunstwerk is de transformatie van voormalig kantoorgebouw De Beurs in een duurzaam gezondheidscentrum met energie label A een feit. Het pand is eigendom van FH IJmuiden.

Het interieur van het 4000 vierkante meter grote pand op de hoek van de Lange Nieuwstraat en Plein 1945 in IJmuiden ging de afgelopen tijd grotendeels op de schop. Ook werden alle installaties gemoderniseerd en verduurzaamd. Mede daardoor heeft Gezondheidscentrum IJmuiden – dat voor 90% verhuurd is aan zorg gerelateerde huurders waaronder drie huisartsenpaktijken – het energielabel A.

De entree aan de Willemsbeekweg werd eveneens onder handen genomen. In de hal is op een grote binnenwand een door Coolen getekende ode aan het hem dierbare IJmuiden en omstreken gerealiseerd. Daarop zijn beeldbepalende panden (vuurtoren, zee- en havenmuseum, watertoren en stadhuis Dudok) en bekende personen uit IJmuiden en omgeving te zien. Ook in het trappenhuis zijn – verdeeld over zes etages – personen met een IJmuiden-connectie vereeuwigd. Alle tekeningen van Eric Coolen zijn hier te zien: IJMUIDEN - Eric J. Coolen illustraties (ericcoolen.nl)

FH IJmuiden speelt met de ombouw van het kantoorpand tot een modern gezondheidscentrum in op de positieve ontwikkeling van IJmuiden. Er zijn de laatste jaren vele stadsvernieuwings- en nieuwbouwprojecten gerealiseerd. En mede op basis van de gebiedsvisie Van Pont tot Park wordt ingezet op het verder vernieuwen en verruimen van de woningvoorraad en het compacter maken van het winkelcentrum rond Plein 1945 en de Lange Nieuwstraat en het versterken van de horeca.

Voor aanvullende informatie kan contact op worden genomen met Jaap Sluis via sluis@decoalitie.nl of 06-53732163. Het IJmuidense beeldmateriaal op https://www.ericcoolen.nl/ijmuiden-1/ is vrij van rechten. Bij gebruik de naam van Eric Coolen vermelden.

Dit is een origineel bericht van De Coalitie

Meer binnen deze rubriek