BOUF Academy lanceert digitale leerlijn Public Affairs

21 JUN 2024 09:40 | BOUF Legal B.V.

ZEIST – 21 juni 2024 – BOUF Academy lanceert een nieuwe leergang Public Affairs en invloed organiseren: de leergang met alles wat je moet weten rondom invloed organiseren, Public Affairs en belangenbehartiging. Onze experts Loubna Boufrach, Margriet Niehof, Paul van Rooij en Donatello Piras, vertellen hoe je tot effectieve en succesvolle belangenbehartiging komt. Van kennis van het besturen en organiseren van verenigingen tot kennis van de politieke-, ambtelijke- en stakeholderomgeving. De leergang bevat daarnaast praktische handvatten voor executieve lobby en beïnvloeding. Dit en nog veel meer komt terug in deze unieke samenstelling van kennis, ervaring en praktische inzichten!

De leergang omvat de volgende e-learnings:

  • Belangenbehartiging en werken in een vereniging: leer de essentiële principes van belangenbehartiging en hoe je effectief kunt opereren binnen een verenigingsstructuur.
  • Executie van lobbydoelen en effectieve beïnvloeding: ontdek hoe je lobbydoelen kunt definiëren en realiseren, en welke technieken je kunt inzetten voor maximale invloed.
  • Landelijke verkiezingen en je belang opnieuw agenderen: begrijp de dynamiek van landelijke verkiezingen en hoe je jouw belangen opnieuw op de agenda kunt zetten. Deze e-learning bevat ook veel praktische handvaten welke direct inzetbaar zijn, zoals verschillende lobbystrategieën. 

Binnenkort beschikbaar: 

  • Samenwerken en coalities: leer hoe je succesvolle samenwerkingen en coalities kunt vormen om je doelen te bereiken.
  • Crisis: krijg inzicht in crisismanagement en hoe je tijdens deze situaties effectief kunt blijven lobbyen.
  • Meesterlijk argumenteren – technieken voor invloed: leer alles over overtuigend argumenteren en het beïnvloeden van besluitvormers door het verfijnen van je vaardigheden.

“De afgelopen maanden hebben we ontzettend veel werk verzet om tot deze innovatieve leergang te komen” zo stelt Daphne Komduur, directeur BOUF Academy. “Ik heb een diepgaand vertrouwen in de gemaakte vertaalslag van kennis naar de praktijk en de praktische insteek van de e-learnings. Dit maakt de content uniek, herkenbaar en direct toepasbaar."

Deze leergang is interessant voor bestuurders, (startende) adviseurs Public Affairs en medewerkers en actieve leden binnen verenigingen. En voor iedereen die - samen met anderen - invloed wil organiseren bij een belangenorganisatie werkt of wil gaan werken en zo samen met anderen:

  • een doel wil bereiken,
  • een belang te behartigen heeft,
  • en/of invloed wil hebben op beleid en besluitvorming.

“We kijken vaak naar een standpunt of positie van relevante stakeholders. Maar veel beter is het om het onderliggende belang van je tegenstanders of bondgenoten te kennen. Als je de belangen kent waarom iemand of een organisatie een bepaalde positie inneemt, dan pas kan je in gesprek met elkaar komen of mogelijk tot een oplossing komen.”, aldus Margriet Niehof.

Zo geeft Loubna Boufrach managing partner BOUF Legal tot slot aan: “Een betekenisvolle stap voor onze experts en voor onze organisatie onder leiding van Komduur, die hiermee een tastbare stap zet in het vervullen van de statutaire doelstelling: het leveren van een wezenlijke bijdrage als kennisinstituut aan het behouden van professionals, beleidsmakers tot bestuurder in de zorg en in de publieke sector,”. Nieuwsgierig geworden? Neem voor het cursusaanbod een kijkje op www.boufacademy.nl of neem contact op met ons om alle mogelijkheden te bespreken.

Nieuwsgierig geworden? Neem voor het cursusaanbod een kijkje op www.boufacademy.nl of neem contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken.

Meer binnen de rubriek Algemeen nieuws