AMPYR Solar Europe en Asahi Europe & International tekenen leveringsovereenkomst

13 JUL 2023 10:30 | Ampyr Solar Europe

AMPYR Solar Europe en Asahi Europe & International tekenen leveringsovereenkomst

AMPYR Solar Europe en Asahi Europa & International (AEI) - waar Grolsch deel van uitmaakt - hebben zojuist een overeenkomst ondertekend voor de levering van zonne-energie. Als onderdeel van deze overeenkomst zal Brouwerij Grolsch gedurende meerdere jaren elektriciteit afnemen van zonneparken, om deze duurzame energiebron te benutten voor de productie van hun bier.

AMPYR Solar Europe bouwt momenteel deze zonneparken op diverse locaties in Nederland, met een totale capaciteit van meer dan 22 MWp.

Deze deal benadrukt de positie van AMPYR Solar Europe als een van de snelst groeiende onafhankelijke stroomproducenten (IPPs) in Europa. De samenwerking met een wereldwijd erkend merk toont de centrale rol die AMPYR Solar Europe kan spelen, gebruikmakend van haar ruime ervaring in de hernieuwbare energie- en stroommarkten om bedrijven te helpen hun duurzame ambities te realiseren.

Stephen Mason, Chief Commercial Officer voor AMPYR Solar Europe

‘AMPYR Solar Europe heeft een sterk portfolio van zonne-energie in Nederland ontwikkeld, die we de komende jaren verder zullen uitbouwen. Corporate Power Purchase Agreements spelen een belangrijke rol in onze leveringsstrategie. We zijn er trots op dat we duurzaamheidsgerichte organisaties zoals Asahi kunnen helpen om hun activiteiten verder  CO2- vrij te maken en de energietransitie in Nederland te ondersteunen’.

De overeenkomst ondersteunt AEI in haar bredere duurzaamheidsambitie om in 2030 volledig CO2-neutraal te zijn in al haar Europese brouwerijen.

Paolo Lanzarotti, CEO Asahi Europe & International:

Deze nieuwste overeenkomst die voorziet in duurzame elektriciteit voor onze brouwerij in Nederland markeert opnieuw een belangrijke stap voorwaarts en een significante bijdrage aan onze Legacy 2030-doelstelling om klimaatneutraal te worden in al onze brouwerijen in 2030 en in onze bredere toeleveringsketen in 2050. Meer dan ooit zetten we ons samen met onze partners in om betekenisvolle verbindingen te creëren met mensen en de planeet’.

 

Over AMPYR Solar Europe AMPYR Solar Europe, met hoofdkantoor in Londen en kantoren in Maastricht, Utrecht, Frankfurt en Berlijn, is een onafhankelijke zonne-energieontwikkelaar en IPP met interne end-to-end capaciteiten op het gebied van vermogensontwikkeling, financiering, bouw, exploitatie en energieverkoop. Het unieke platform van AMPYR Solar Europe profiteert van een zeer ervaren sponsorgroep: AGP Sustainable Real Assets brengt uitgebreide ervaring in het opzetten en exploiteren van duurzame platformen op GW-schaal; Hartree Partners' geavanceerde analytics voor de handel in energie en zero-carbon-oplossingen; evenals NaGa Solar's diepgaande lokale kennis en landontwikkelingscapaciteit. Ga voor meer informatie naar: www.ampyrsolareurope.com Over Koninklijke Grolsch Koninklijke Grolsch N.V. is een onderneming met een historie die teruggaat tot het jaar 1615. Grolsch behoort daarmee tot één van de oudste en meest succesvolle brouwerijen van Nederland en is actief op zowel de Nederlandse- als een groot aantal internationale drankenmarkten. Koninklijke Grolsch biedt een brede portfolio van merken en bierstijlen, zoals Grolsch Premium Pilsner, Grolsch 0.0%, de Grolsch speciaalbieren, Grolsch Radler, De Klok, Kornuit, Peroni, Asahi Super Dry en Grimbergen. Sinds 2004 is Grolsch gevestigd in een moderne brouwerij in Enschede en sinds 11 oktober 2016 is Koninklijke Grolsch een dochteronderneming van Asahi Group Holdings. Over Asahi Europe & International Asahi Europe & International is de internationale tak van Asahi Group Holdings, een wereldwijd dranken- en voedingsmiddelenbedrijf dat genoteerd staat aan de beurs van Tokio, Japan. Het is het resultaat van jaren van overnames, waardoor Asahi Group Holdings, een traditionele Japanse producent van bier, whiskey en een breed scala aan voedingsmiddelen, zijn activiteiten in Europa en de rest van de wereld kon vestigen en versterken. Vanaf 2020 zijn de activiteiten ondergebracht in de Asahi Europe and International organisatie. Het bedrijf bouwt voort op een eeuwenoud Europees brouwerserfgoed, beheert 19 productiefaciliteiten in 8 landen in Europa en is de beheerder van enkele van de beste biermerken ter wereld, waaronder Asahi Super Dry, Pilsner Urquell, Peroni Nastro Azzurro, Grolsch en Kozel. Binnen de Asahi Group is het ook de taak van Asahi Europe and International om alle exportmarkten buiten Japan en Oceanië wereldwijd te ontwikkelen en te beheren. Met 90 markten en meer dan 10.000 gepassioneerde collega's aan boord, door ons gedeelde doel om betekenisvolle verbindingen te creëren, is Asahi goed gepositioneerd om mensen over de hele wereld te inspireren om beter te drinken.

Meer binnen de rubriek Klimaat, milieu en duurzaamheid