NaGa Solar begint met de bouw van een zonnepark aan de Blakterweg in Venray

13 JUN 2023 14:36 | Ampyr Solar Europe

Het bedrijf heeft het plan geïnitieerd om een zonnepark te realiseren op die locatie in Oirlo. Hiermee draagt het bij aan de duurzame opwekking van energie, wat een van de duurzame doelstellingen is van de gemeente Venray. Bij het opwekken van duurzame energie wordt rekening gehouden met de directe omgeving, het landschap en de natuur.

Bureau Verbeek Landschapsarchitectuur is betrokken geweest bij het plan om te adviseren en te ondersteunen bij zaken zoals planologie, landschappelijke en maatschappelijke integratie, en sociale verantwoordelijkheid.

In medio juni zullen hekken worden geplaatst rondom het zonnepark. In juli 2023 zal de bouw van het zonnepark van start gaan. Op een oppervlakte van ongeveer 3,5 hectare zullen 6.000 zonnepanelen worden geïnstalleerd. Het zonnepark zal naar verwachting eind oktober 2023 gereed zijn.

Het zonnepark heeft een geïnstalleerd vermogen van 3,5 MWp en zal jaarlijks ongeveer 3300 MWh aan elektriciteit produceren.

Naast dit project ontwikkelt Naga Solar momenteel ook een zonnepark van ongeveer 5 hectare in Echt-Susteren. Op verschillende andere locaties is NaGa Solar in gesprek met gemeenten over de mogelijkheden van grondgebonden zonneparken.

NaGa Solar, gevestigd in Maastricht, maakt deel uit van Ampyr Solar Europe en is betrokken bij de ontwikkeling van zonne-energieprojecten in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Samen heeft de groep meer dan 200 projecten in Europa in ontwikkeling.

Meer binnen de rubriek Klimaat, milieu en duurzaamheid