AMPYR Solar Europe neemt SolarEnergyWorks over, verstevigt positie in de Nederlandse markt

31 OKT 2022 10:00 | SolarEnergyWorks B.V.

AMPYR Solar Europe neemt SolarEnergyWorks over en verstevigt daarmee haar positie in de Nederlandse markt

AMPYR Solar Europe, een toonaangevende Europese ontwikkelaar van zonne-energie en onafhankelijke energieproducent, heeft vandaag aangekondigd dat zij de in Nederland gevestigde SolarEnergyWorks heeft overgenomen, inclusief het zeer ervaren team van 15 professionals en een project portefeuille met 100 MWp Ready-to-Build projecten en 650 MWp aan in ontwikkeling zijnde projecten.

Na deze overname heeft AMPYR Solar Europe in Nederland een zonne-energie project portefeuille van meer dan 1 GWp en, inclusief portefeuilles in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, een geaggregeerde project portefeuille van meer dan 6 GWp. Daarmee komt AMPYR Solar Europe een stap dichterbij haar doel een toonaangevende onafhankelijke producent van zonne-energie in Europa te zijn.

"SolarEnergyWorks heeft met succes een portfolio van hoogwaardige zonne-energie projecten in heel Nederland opgebouwd; daarom zijn we verheugd dat we deze overname hebben kunnen doen", aldus Alexander Koeman, Algemeen Directeur AMPYR Solar Europe divisie Nederland. "De overname van SolarEnergyWorks vormt een goede aanvulling op onze bestaande Nederlandse activiteiten en zal onze lange termijn plannen op het gebied van portfolio groei, team uitbreiding, lokale aanwezigheid en de transitie naar hernieuwbare energie in het algemeen helpen versnellen."

"Als groeiend bedrijf blijven we geïnteresseerd in goede project portefeuilles en getalenteerde teams en in SolarEnergyWorks hebben we die perfecte match gevonden. Deze overname versnelt het plan van AMPYR Solar Europe om op korte termijn aanzienlijk kapitaal in deze sector te alloceren, terwijl we onze groei voortzetten om een toonaangevende energieproducent in Europa te worden", aldus Rajesh Gathala, CEO AMPYR Solar Europe en AGP Partner.

Eric van der Gun, medeoprichter van SolarEnergyWorks: "Het vinden van een koper met de juiste filosofie en houding was net zo'n cruciaal onderdeel van onze selectie als de financiële kracht. In AMPYR Solar Europe hebben we een bedrijf gevonden met complementaire competenties, passend DNA en visie op de ontwikkeling van de zonne-industrie in Nederland. Ik heb er alle vertrouwen in dat het nieuwe bedrijf een kwalitatief hoogstaande en uitgebreide portfolio van Nederlandse zonne-energie projecten tot stand zal brengen."

Marc van Velzen, medeoprichter van SolarEnergyWorks, merkte verder op dat "de samenwerking met AMPYR Solar Europe verdere groei van SolarEnergyWorks binnen de groep zal verzekeren door technische en financiële sterke punten toe te voegen."

Na deze overname zal AMPYR Solar Europe een team van 22 mensen in Nederland hebben en Utrecht toevoegen als kantoorlocatie. In totaal heeft AMPYR Solar Europe nu 60 mensen in dienst in het Verenigd Koninkrijk, Nederland en Duitsland, en heeft het een gecombineerde grootschalige project portefeuille van zonne-energieprojecten van meer dan 6 GWp.

De advocatenkantoren Osborne Clarke en DLA Piper adviseerden bij de overname.

Over AMPYR Solar Europe

AMPYR Solar Europe, met hoofdkantoor in Londen en kantoren in Maastricht, Utrecht, Frankfurt en Berlijn, is een ontwikkelaar van zonne-energie en onafhankelijke energieproducent met interne end-to-end capaciteiten op het gebied van project ontwikkeling, project bouw, project exploitatie en handel van energie. Het unieke platform van AMPYR Solar Europe profiteert van een zeer ervaren sponsorgroep: AGP Sustainable Real Assets brengt uitgebreide ervaring met zich mee in het opzetten en exploiteren van hernieuwbare platforms op GW-schaal; Hartree Partners' geavanceerde analyse van energiehandel en koolstofvrije oplossingen; evenals de diepgaande lokale kennis en project ontwikkelingscapaciteit van NaGa Solar en SolarEnergyWorks.

Meer binnen de rubriek Beleggingen en investeringen