Koepelstichting zet lokale helden in het zonnetje met donatie voor goede doelen

07 JUL 2021 09:01 | PR Matters

Ars Donandi verrast in iedere provincie een vrijwilliger met een donatie van €2.500,-

Afgelopen week zette Ars Donandi in iedere provincie een lokale held in het zonnetje voor zijn of haar bijzondere bijdrage als vrijwilliger. Ars Donandi zorgt er al 25 jaar voor dat geld vanuit fondsen terecht komt bij lokale en landelijke goede doelen. Om dit jubileum te vieren, schenkt Ars Donandi deze maand in iedere provincie een geldbedrag aan een vrijwilliger. Hij of zij besteedt dit bedrag aan een goed doel naar keuze. Met de actie zijn inmiddels 27 goede doelen in Nederland blij gemaakt, variërend van sport- en jeugdverenigingen tot de Voedselbank en patiëntenverenigingen onderzoek, vogelopvang en natuurbehoud.

Bij Ars Donandi brengen mensen hun vermogen of nalatenschap onder in een zogeheten eigen 'fonds op naam’. Met dat geld kunnen ze dan goede doelen in de samenleving ondersteunen, bijvoorbeeld natuurbehoud, cultuur of het levensgeluk vergroten van kinderen, die nooit op vakantie gaan. Inmiddels hebben meer dan 60 fondsoprichters hun weg naar Ars Donandi gevonden om lokale en landelijke goede doelen te steunen.

Altijd met een lach

Deze week gingen alle bestuursleden van Ars Donandi op pad om de lokale helden te verrassen met een cheque en bloemen. De bestuursleden waren onder de indruk van de onbaatzuchtige en onvermoeibare inzet van de vrijwilligers. Zo richtte Rinus van de Reep uit Tuitjenhorn in 1991 jongerenvereniging Seven Eleven op, omdat hij destijds met zijn vrienden een plek zocht om bij elkaar te komen, en is er nu nog steeds actief. De heer en mevrouw Schoormans zijn in Roden het gezicht van de Voedselbank, met een lach en luisterend oor voor iedere bezoeker. In Roermond bezocht Ars Donandi mevrouw Fatima Khalil, een rolmodel voor velen dankzij haar inzet voor vrouwencentrum Maximina.

Leuk en lastig

De vrijwilligers waren blij verrast met de donatie en kozen met zorg een goed doel. Lammert Damsma uit Dokkum vertelt: ‘Ik moest er wel even over nadenken, je wilt ook niemand benadelen. Ik heb besloten het bedrag aan Stichting Vogelasiel De Fûgelhelling te schenken, het was één van de moeilijkste en leukste opdrachten die ik ooit heb gehad.

Kijk voor meer informatie op  https://www.arsdonandi.nl/

Fotobijschrift 1: Alet Klarenbeek van Ars Donandi met Lammert Damsma uit Dokkum. Foto: Bart Lindenhovius

Fotobijschrift 2: Magdeleen Sturm van Ars Donandi met Ellen Hazenkamp uit Amersfoort. Foto: Marielle Schiphorst

Voor meer informatie neem contact op met Barbara Willems via barbara@prmatters.nl of bel 06- 4480 2699.

Meer binnen de rubriek Liefdadigheidsorganisaties