Trade Republic kondigt Series C-financieringsronde van €250 miljoen aan

07 JUN 2022 14:53 | PR Matters

Ontario Teachers sluit zich aan bij de missie van Trade Republic om vermogensopbouw voor iedereen toegankelijk te maken

  • €250 miljoen Series C-financieringsronde onder leiding van de Ontario Teachers’ Pension Plan Board (Ontario Teachers’), een toevoeging aan de Series C onder leiding van Sequoia in 2021
  • De stijging van de waardering tot €5,0 miljard is een erkenning van de sterke prestaties van Trade Republic door spaaroplossingen te bieden aan meer dan 280 miljoen mensen in heel Europa
  • De financiering zal worden gebruikt om het productaanbod te vergroten en nieuwe innovatieve diensten en technologieën te ontwikkelen om mensen te helpen hun geld aan het werk te zetten

Trade Republic, Europa's grootste spaarplatform, kondigt een €250 miljoen Series C-financieringsronde aan. Deze ronde wordt geleid door Ontario Teachers', een van 's werelds grootste pensioenfondsen en institutionele investeerders, samen met de deelname van de bestaande investeerders. De uitbreiding is gebaseerd op een stijging van de post-money waardering tot €5,0 miljard (voorheen €4,4 miljard), wat de sterke bedrijfsprestaties en groei onderstreept. 

"Met Ontario Teachers' sluit een van de meest toonaangevende internationale pensioenfondsen zich aan bij onze missie om mensen te helpen de vruchten te plukken van de economische groei op de lange termijn”, zegt Christian Hecker, medeoprichter van Trade Republic. “We zitten midden in een transformatie van pensioenstelsels in Europa. De financiering zal ons helpen om sterk te investeren in productinnovatie, zodat miljoenen Europeanen hun geld aan het werk kunnen zetten. De groei van onze waardering is, gezien de huidige marktomgeving, een erkenning van onze prestaties in de afgelopen twaalf maanden en het grote potentieel dat voor ons ligt."

Ontario Teachers' beheert de pensioengelden van meer dan 333.000 leraren in Ontario, Canada, met meer dan C$240 miljard aan netto vermogen dat wereldwijd is belegd. Deze investering wordt gedaan door het High Conviction Equities-team, dat zorgt voor flexibel, partner-gericht kapitaal in de hele kapitaalstructuur – gericht op bedrijven die openbaar zijn of de intentie hebben om naar de beurs gaan.

"We hebben een passie voor organisaties die technologie gebruiken om enkele van 's werelds grootste uitdagingen aan te gaan”, zegt Maggie Fanari, Managing Director en Global Group Head, High Conviction Aandelen, bij Ontario Teachers'. “Via hun spaarplatform democratiseert Trade Republic de toegang tot financiële markten voor miljoenen Europeanen. Het stelt mensen in staat vermogen op te bouwen en een betere financiële toekomst te hebben.”

Om het financiële systeem te veranderen heeft Trade Republic in 2015 een gebruiksvriendelijk financieel product vanaf de grond opgebouwd dat voor iedereen bereikbaar is. Het bedrijf heeft een snelle Europese groei doorgemaakt met innovatieve, veilige en commissievrije financiële producten en bereikt nu al meer dan 280 miljoen mensen in zes Europese landen.

“De Series C-financiering plaatst ons in de beste positie om onze missie te realiseren in een veranderende marktomgeving”, voegt Christian Hecker toe. “De afgelopen jaren hebben we het bedrijf met succes laten groeien. We zullen al onze energie steken in het bouwen van nieuwe diensten waar onze klanten enthousiast over zijn en sterk investeren in technologie om het meest efficiënte spaarplatform te runnen.”

De investering van Ontario Teachers is een uitbreiding op de Series C van vorig jaar, die geleid werd door Sequoia, samen met TCV, Thrive en de vorige investeerders Accel, Creandum, Founders Fund en Project A. Deze Series C-ronde is tot nu toe een van Europa's grootste venture-investeringen in financiële diensten.

Meer binnen de rubriek Effecten en aandelen