Nieuwe fintech tak Channel betreedt Nederlandse markt met datagestuurde MKB-financieringen

05 JUL 2022 13:16 | PR Matters

Channel speelt in op de toenemende behoefte aan snelle, datagestuurde kredietverlening voor het MKB

AMSTERDAM/LONDEN – 5 juli 2022. Financieel dienstverlener Channel, met vestigingen in Amsterdam en Londen, lanceert zijn nieuwe fintech-tak Channel Digital Europe in Nederland. Door geavanceerde analyses, onder andere middels machine learning, te combineren met uitvoerige traditionele en alternatieve data, kan het bedrijf inspelen op de snelgroeiende vraag naar een snelle en soepele digitale kredietverlening aan het MKB. Algemeen directeur Rob Retèl gaat de nieuwe vestiging in Nederland aansturen.

Channel Digital Europe richt zich op Mkb-ers met een dynamische cashflow die voordeel hebben van producten zoals (ongedekte) digitale zakelijke leningen en op activa en inkomen gebaseerde leningen.

Machine learning, alternatieve data en API's worden ingezet om een snelle en adequate krediet- en fraudebeoordeling mogelijk te maken, waardoor klanten sneller geholpen kunnen worden. Leningen kunnen daardoor veelal in minder dan 24 uur worden verstrekt, waardoor Mkb's snel toegang hebben tot het geld dat zij nodig hebben om hun bedrijf te ondersteunen.

De combinatie van technologie en alternatieve data afkomstig van onder andere  open banking en open accounting geeft Channel Digital Europe een beter inzicht in de onderneming van de MKB-prospects; de grotere transparantie en het uitgebreide inzicht kan leiden tot hogere goedkeuringspercentages. Hiermee wordt het traditionele probleem van een lange doorlooptijd en lage goedkeuringspercentages overwonnen.

Channel Digital Europe gaat ook gebruik maken van machine learning om een ​​Insights Engine (IE) te bouwen die Mkb’s een beter inzicht in hun bedrijf zal geven. De IE zal de sterke en zwakke punten van het kredietprofiel laten zien en zal inzicht geven in het vermogen van een bedrijf om door het macro-economische landschap te navigeren. Daarnaast is de IE ook in staat om het ESG-profiel van een bedrijf in kaart te brengen.

Directeur Rob Retèl ziet de vraag naar digitale bedrijfsfinanciering dagelijks toenemen: 'In Nederland zijn nu 270.000 bedrijven die vanaf oktober in totaal 20 miljard euro aan uitgestelde belastingen moeten terugbetalen. Omdat reguliere banken voor veel ondernemers geen optie zijn zal de vraag naar flexibele leenproducten op korte termijn explosief groeien. We willen ze een snel, duidelijk en eerlijk aanbod kunnen doen om financieel gezond te blijven.'

Foto: Algemeen directeur Rob Retèl gaat de nieuwe vestiging in Nederland aansturen.

Over Channel Digital

Channel is een FCA-gereguleerde full-scope AIFM, met een onberispelijke staat van dienst op het gebied van regelgeving en naleving met kantoren in Amsterdam en Londen. Sinds 2014 heeft zij meer dan 9 miljard dollar aan activa beheerd in verschillende financieringsvormen voor werkkapitaal, waaronder handelsvorderingen, voorraad en financiering van de toeleveringsketen. Channel heeft aanzienlijk geïnvesteerd in het ontwikkelen van eigen systemen met behulp van API's, Open Banking en cloud-gebaseerde technologieën om bedrijven van financiering te voorzien. Haar technische infrastructuur maakt naadloze onboarding van partners en investeerders mogelijk en faciliteert een snelle en efficiënte digitale leenervaring.

Voor vragen over het bedrijf

Rob Retèl – Managing Director

+31 6 28 51 84 56

rob.retel@channelcapital.co.uk

Meer binnen de rubriek Financiële dienstverlening