Janine Vos is gekozen tot Topvrouw van het Jaar 2021

30 SEP 2021 19:30 | Stichting Topvrouw van het Jaar

In Theater Amsterdam is Janine Vos, Member Managing Board en CHRO Rabobank, uitgeroepen tot Topvrouw van het Jaar 2021.

Tijdens een inspirerende show in de grote zaal van het theater heeft juryvoorzitter Jet Bussemaker in het bijzijn van 350 genodigden bekendgemaakt dat Janine Vos, tot Topvrouw van het Jaar is gekozen. 

De twee andere twee finalisten waren Marit van Egmond, CEO Albert Heijn Ahold Delhaize en Ans Rietstra, Lid Raad van Bestuur en COO ProRail.

De verkiezing, die dit jaar voor de zeventiende keer wordt gehouden, komt voort uit de gedachte dat het belangrijk is een platform te creëren waarop vrouwelijke bestuurders in Nederlandse organisaties aandacht krijgen, zichtbaar zijn en daarmee de belangrijke functie van rolmodel kunnen vervullen.

Jury

De 5-koppige jury bestaat naast voorzitter Jet Bussemaker uit Rianne LetschertRector Magnificus Maastricht University en Topvrouw van het Jaar 2019, Mariëlle Bartholomeus, Lid Raad van Bestuur Rivas Zorggroep en Topvrouw van het Jaar 2020, Jacques van den Broek, CEO Randstad Holding en Eelco Hoekstra, CEO VOPAK. 

Oordeel jury

Het was een moeilijke keuze, maar de jury heeft gemeend het zwaarst te laten wegen dat diversiteit & inclusie als een rode draad door de carrière van Janine loopt. Daarbij dat zij als geen ander de uitdagingen van dit moment kan verwoorden, zich kwetsbaar durft op te stellen dan dat wil delen met anderen, en dat ze een vechter is die niet bang is de confrontatie aan te gaan en verantwoordelijkheid te nemen

De Young Talent Award

Ook is de Young Talent Award 2021 uitgereikt. Werkgevers wordt gevraagd om kandidaten te nomineren voor deze aanmoedigingsprijs voor jong vrouwelijk talent (t/m 31 jaar). Dit jaar zijn er 22 genomineerden waaruit de drie finalisten en de winnares van de Award zijn bekendgemaakt door juryvoorzitter Eeke van Olijve – van den Brink. 

De winnares is Imke Gommans, Manager Projectbegeleiding bij ProRail. De andere twee finalisten zijn Lisanne Spiekermann, HR Change & Projectmanager bij Achmea en Kathinka de Veer, Manager Partner Marketing bij bol.com. 

Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.topvrouwvanhetjaar.nl

Voor meer informatie neemt u contact op met Truus de Rooij, Stichting Topvrouw van het jaar via info@topvrouwvanhetjaar.nl

Meer binnen deze rubriek