Finalisten Topvrouw van het Jaar 2021 bekend

02 AUG 2021 07:00 | Stichting Topvrouw van het Jaar

Amsterdam,2 augustus 2021 - De drie finalisten voor de titel Topvrouw van het Jaar 2021 zijn bekend gemaakt.

Marit van Egmond, CEO Albert Heijn/Delhaize, Ans Rietstra, Lid Raad van Bestuur en COO ProRail en Janine Vos, Member Managing Board en CHRO Rabobank zijn de kanshebsters voor deze prestigieuze titel.

De verkiezing, die dit jaar voor de zeventiende keer wordt gehouden, komt voort uit de gedachte dat het belangrijk is een platform te creëren waarop vrouwelijke directieleden in Nederlandse organisaties aandacht krijgen, zichtbaar zijn en daarmee de functie als rolmodel kunnen vervullen.

De 5-koppige jury van de verkiezing, onder leiding van Jet Bussemaker, heeft de drie finalisten bekend gemaakt. Zij werden geselecteerd uit in totaal tien genomineerde topvrouwen. In een persoonlijke presentatie zullen de finalisten begin september de juryleden ervan proberen te overtuigen dat zij de titel Topvrouw van het jaar 2021 het meest verdienen.

Criteria

Een combinatie van verschillende persoonlijke kwaliteiten bepaalt wie er aanspraak maakt op de titel Topvrouw van het jaar 2021. Bij de jurering wordt niet alleen gelet op de behaalde resultaten, maar beoordeelt de jury vooral de mate van durf, ambitie en leiderschapsstijl. De wijze waarop de topvrouwen deze kwaliteiten inzetten om als rolmodel te fungeren zijn bij de keuze voor de winnares doorslaggevend.

Feestelijke verkiezingsavond met diner

De winnares van de verkiezing Topvrouw van het Jaar wordt op 30 september a.s. bekendgemaakt in het bijzijn van 300 vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, non-profitorganisaties en overheid. Deze feestelijke bijeenkomst vindt plaats in Theater Amsterdam.  Ingrid Thijssen, voorzitter VNO-NCW zal als keynote speaker een bijdrage leveren aan deze avond.

Jury

Naast Jet Bussemaker bestaat de jury dit jaar uit Rianne Letschert, Rector Magnificus Maastricht University (Topvrouw van het Jaar 2019), Mariëlle Bartholomeus, Lid Raad van Bestuur RIVAS Zorggroep (Topvrouw van het Jaar 2020), Jacques van den Broek, CEO Randstad Holding en Eelco Hoekstra, CEO Vopak.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.topvrouwvanhetjaar.nl

Voor meer informatie neemt u contact op met Truus de Rooij, Stichting Topvrouw van het jaar via info@topvrouwvanhetjaar.nl

Meer binnen deze rubriek