Finalisten Topvrouw van het Jaar 2022 bekend

21 JUL 2022 11:46 | Stichting Topvrouw van het Jaar

Amsterdam,21 juli 2022 - De drie finalisten voor de titel Topvrouw van het Jaar 20222 zijn bekendgemaakt.

Carina Hilders, Managing Director van Reinier de Graaf, Nadine Klokke, CEO van Knab en Annette Mosman, CEO van APG zijn de kanshebsters voor deze prestigieuze titel.

De verkiezing, die dit jaar voor de achttiende keer wordt gehouden, komt voort uit de gedachte dat het belangrijk is een platform te creëren waarop vrouwelijke directieleden van Nederlandse organisaties aandacht krijgen, zichtbaar zijn en daarmee de functie van rolmodel kunnen vervullen.

De 5-koppige jury van de verkiezing, onder leiding van Khadija Arib, heeft de drie finalisten bekendgemaakt. Zij werden geselecteerd uit in totaal tien genomineerde topvrouwen. In een persoonlijke presentatie zullen de finalisten half september de juryleden ervan proberen te overtuigen dat zij de titel Topvrouw van het jaar 2022 het meest verdienen.

Criteria

Een combinatie van verschillende persoonlijke kwaliteiten bepaalt wie er aanspraak maakt op de titel Topvrouw van het jaar. Bij de jurering wordt niet alleen gelet op de behaalde resultaten, maar beoordeelt de jury vooral de mate van durf, ambitie en de leiderschapsstijl. De wijze waarop de topvrouwen deze kwaliteiten inzetten om als rolmodel te fungeren zijn bij de keuze voor de winnares doorslaggevend.

Feestelijke verkiezingsavond met diner

De winnares van de verkiezing Topvrouw van het Jaar 2022 wordt op 29 september a.s. bekendgemaakt in het bijzijn van 350 vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, non-profitorganisaties en overheid. Deze feestelijke bijeenkomst vindt plaats in Theater Amsterdam.  Karien van Gennip, Minister Sociale Zaken en Werkgelegenheid zal als keynote speaker een bijdrage leveren aan deze avond.

Jury

Naast Khadija Arib bestaat de jury dit jaar uit Mariëlle Bartholomeus, Lid Raad van Bestuur RIVAS Zorggroep (Topvrouw van het Jaar 2020), Janine Vos, Member Managing board en CHRO Rabobank (Topvrouw van het jaar 2021), Eelco Hoekstra, Lid Raad van Bestuur SHV en Dolf van den Brink, CEO Heineken.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.topvrouwvanhetjaar.nl

Voor meer informatie neemt u contact op met Truus de Rooij, Stichting Topvrouw van het jaar via info@topvrouwvanhetjaar.nl

Meer binnen deze rubriek