Op 30 september Topvrouw van het Jaar 2021 bekend

27 SEP 2021 07:00 | Stichting Topvrouw van het Jaar

Op donderdag 30 september wordt in Theater Amsterdam de Topvrouw van het Jaar 2021 bekendgemaakt.

Tijdens een inspirerende show – vanaf 18.00 uur - in de grote zaal van het theater met o.a. keynote speaker Ingrid Thijssen, voorzitter VNO-NCW, wordt naast de Topvrouw van het Jaar 2021 ook de winnares van de Young Talent Award bekendgemaakt. 

Aansluitend aan het programma is er vanaf 19.00 uur een diner voor de 350 genodigden.

De drie kandidaten voor de titel Topvrouw van het Jaar 2021 zijn: 

Marit van Egmond, CEO Albert Heijn Ahold Delhaize, Ans Rietstra, Lid Raad van Bestuur en COO ProRail en Janine Vos, Member Managing Board en CHRO Rabobank.

De verkiezing, die dit jaar voor de zeventiende keer wordt gehouden, komt voort uit de gedachte dat het belangrijk is een platform te creëren waarop vrouwelijke bestuurders in Nederlandse organisaties aandacht krijgen, zichtbaar zijn en daarmee de belangrijke functie van rolmodel kunnen vervullen.

Jury

De 5-koppige jury bestaat naast voorzitter Jet Bussemaker uit Rianne LetschertRector Magnificus Maastricht University en Topvrouw van het Jaar 2019, Mariëlle Bartholomeus, Lid Raad van Bestuur Rivas Zorggroep en Topvrouw van het Jaar 2020, Jacques van den Broek, CEO Randstad Holding en Eelco Hoekstra, CEO VOPAK. 

Criteria

Een combinatie van verschillende persoonlijke kwaliteiten bepaalt wie er aanspraak maakt op de titel Topvrouw van het jaar. Bij de jurering wordt niet alleen gelet op de behaalde resultaten en span of control, maar beoordeelt de jury vooral de mate van durf, ambitie en leiderschapsstijl. De wijze waarop de topvrouwen deze kwaliteiten inzetten om als rolmodel te fungeren zijn bij de keuze voor de winnares doorslaggevend. De drie finalisten worden door de jury gekozen uit tien genomineerden.

De Young Talent Award

Op 30 september wordt ook de Young Talent Award uitgereikt. Werkgevers wordt gevraagd om kandidaten te nomineren voor deze aanmoedigingsprijs voor jong vrouwelijk talent (t/m 31 jaar). Dit jaar zijn er 22 genomineerden waaruit de drie finalisten en de winnares van de Award worden bekendgemaakt door juryvoorzitter Eeke van Olijve – van den Brink.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.topvrouwvanhetjaar.nl

Meer binnen deze rubriek