Onderhandelingsresultaat bereikt over nieuwe kapperscao

26 APR 2023 09:00 | Algemene Nederlandse Kappers Organisatie (ANKO)

Cao-partijen ANKO, CNV Vakmensen en FNV MOOI hebben overeenstemming bereikt over een nieuwe cao voor de kappersbranche. De nieuwe cao voorziet onder andere in een loonsverhoging van 9% in een cao voor 1 jaar (6 procent per 1 juli 2023 en 3 procent per 1 februari 2024). De loonstijging is – zoals in veel branches – significant groter dan in eerder afgesloten cao’s. Branchevereniging ANKO en vakbonden FNV MOOI en CNV Vakmensen willen hiermee tegemoetkomen aan de kostenstijgingen waarmee personeel te maken heeft en waardering tonen voor deze ambachtelijke vakmensen die het grootste kapitaal vormen van de arbeidsintensieve kappersbranche.

De cao-partijen zijn verheugd dat de onderhandelingen in goede sfeer gevoerd konden worden, met begrip voor elkaars standpunten en problematiek. Dit heeft geleid tot een kort, constructief traject, met onder andere deze afspraken als resultaat. Alle betrokkenen zijn het erover eens dat deze stap nodig was om aantrekkelijk te blijven op de krappe arbeidsmarkt.

Het onderhandelingsresultaat wordt nu voorgelegd aan de achterbannen van respectievelijk FNV MOOI en CNV Vakmensen. Dit wordt op 15 mei afgerond, waarna het traject van algemeen verbindend verklaren volgt, zodat de nieuwe cao voor de hele branche   per 1 juli 2023 geldt.

Voor meer informatie: Gonny Eussen, ANKO, 06 – 21 57 02 00 Marga Patijn, FNV MOOI, 06 – 53 29 37 81 Willem Kruithof, CNV Vakmensen, 06 – 51 60 19 98

Dit is een origineel bericht van
Algemene Nederlandse Kappers Organisatie (ANKO)

Ga naar alle berichten van deze organisatie.

Meer binnen de rubriek Arbeidsmarkt en ondernemen