ANKO erkenning van Stichting Haarwensen niet langer mogelijk

28 AUG 2023 16:30 | Algemene Nederlandse Kappers Organisatie (ANKO), sectie Haarwerken

De erkenning van Stichting Haarwensen door de ANKO sectie Haarwerken is per 1 juli 2023 ingetrokken. Dit besluit is genomen omdat de stichting geen haarwerkbedrijf is en daardoor niet kan voldoen aan de eisen van de ANKO erkenningsregeling.

Achtergrond

ANKO haarwerkspecialisten staan voor deskundigheid, kwaliteit en professionaliteit. Alle aangesloten haarwerkspecialisten zijn formeel gecertificeerd en krijgen continue na- en bijscholing. Zeker voor de consument, is het van groot belang dat de kwaliteit van ANKO haarwerkspecialisten gewaarborgd en continu hoog gehouden wordt.

Aangescherpte eisen

Ook zorgverzekeraars kijken steeds strenger naar wat er gebeurt in onze sector, vooral als het gaat om een vergoeding van hulpmiddelen, zoals haarwerken. Door de aangescherpte eisen vanuit zorgverzekeraars heeft de ANKO recent aanpassingen in de erkenningsregeling doorgevoerd.

Een van de  consequenties van de aanpassingen is dat een erkenning van stichtingen niet meer kan plaatsvinden.

Coulance niet langer mogelijk

Er is in het verleden besloten de Stichting Haarwensen uit coulance een erkenning te geven. Hierbij is aangegeven dat erkenning eigenlijk niet mogelijk is, aangezien de Stichting zelf geen haarwerkbedrijf is en dus niet aan de eisen van de erkenningsregeling kan voldoen. Door de aangescherpte eisen is deze coulance helaas niet langer mogelijk.

Dit betekent dan ook dat de erkenning van Stichting Haarwensen per 1 juli 2023 ingetrokken is. De ANKO wil nadrukkelijk aangeven dat dit besluit alleen genomen is omdat de stichting geen haarwerkbedrijf is en daardoor niet kan voldoen aan de eisen uit de erkenningsregeling.

De ANKO draagt Stichting Haarwensen en al het fantastische werk dat zij doet onverminderd een zeer warm hart toe en realiseert zich dat de intrekking van de erkenning voor de stichting vervelende consequenties heeft. De ANKO vindt dit erg spijtig, maar ziet geen andere mogelijkheid dan de erkenningsregeling correct toe te passen.

Meer binnen de rubriek Haar en beauty